Paragaukite: burnoje tirpstantys keksiukai | KaunoDiena.lt

PARAGAUKITE: BURNOJE TIRPSTANTYS KEKSIUKAI

Kai dvidešimtmetė Gertrūda pavaišino savo keptu keksu, būrys ragavusiųjų nesiliovė aikčioti: nuostabu, tirpsta burnoje, ypatinas skonis ir aromatas!

Gertrūda mielai sutiko pasidalyti šio kekso receptu.

Taigi, kekso tešlai reikės:

120 g sviesto,

2 kiaušinių,

150 g cukraus,

150 g braškinio jogurto,

140 g miltų,

1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui:

100 g sūrio kremo,

2 braškių,

šaukšto miltelinio cukraus

arba

sūrio kremą išmaišyti su tokiu pat kiekiu sviesto.

Kaip paruošti:

1. Į dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, beriame cukrų ir plakame plakikliu. Truputį paplakę, įdedame vieną kiaušinį, buvusį kambario temperatūroje, ir vėl plakame. Kai kiaušinis išsiplaka ir jo nebesimato, dedame dar vieną kiaušinį ir vėl plakame.

2. Kai sviestinis kremas jau purus (jei kiaušiniai šalti, viskas gali pasidalyti – sviestas atsiskiria nuo kiaušinių, bet tai nėra pasaulio pabaiga, tada galima įdėti šaukštelį miltų ir plakti toliau), po truputį pilame ir plakame jogurtą apie 2 min.

3. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įsijojame į sviesto, jogurto ir kiaušinių masę.

4. Šaukštu gražiai išmaišome, kol tešla tampa standoka.

5. Dedame į formeles ir kepame apie 30 min. 190 C orkaitėje, kol pakils ir šiek tiek paruduos.

6. Kol keksiukai vėsta, pagaminame kremą, aptepame juo kepinius.

Beje, Gertrūda kremo niekada neruošia, o paprasčiausiai  ištirpdo šokolado plytelę ant garų ir užpila ant keksiukų.

Gertrūda mus vaišino keksu, iškeptu ne formelėse, o skardoje. Jį pjovėme peiliu ir mėgavomės ne mažiau, nei būtų kepta formelėse.


O štai tradicinio kekso receptas.  Jam naudojama speciali kepimo forma su skyle viduje.

Reikės

2 stiklinių kvietinių miltų,

3 kiaušinių,

1 stiklinės grietinės,

1 stiklinė cukraus,

2 šaukštų kakavos miltelių,

1 arbatinio šaukštelio sodos,

1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių.

Paruošimo būdas

Visus produktus, išskyrus kakavos miltelius, gerai išmaišykite. Ketvirtadalį tešlos atskirkite ir sumaišykite su kakava. Pilkite į kepimo indą pusę baltos tešlos, tuomet tešlą su kakava ir likusią baltą tešlą. Kepkite keksą iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS