Pietūs vos už kelis eurus (trys receptai) | KaunoDiena.lt

PIETŪS VOS UŽ KELIS EURUS (TRYS RECEPTAI)

  • 0

Vieni dienos pietūs miesto kavinėje ar restorane gali atsieiti vidutiniškai nuo 4 iki 10 eurų. Nesunku suskaičiuoti, kiek daug pinigų išleidžiate… Pasak prekybos tinklo "Rimi" gamybos vadovės Aistės Rasmussen, iš anksto suplanavus darbo savaitės racioną ir į darbą atsinešus namie paruoštą maistą, galima išleisti kone perpus mažiau pinigų.

Makaronų salotos su tunu

(1 porcijos kaina – apie 1,7 euro)

3 porcijoms pagaminti reikės:

300 g viso grūdo dalių makaronų,

1 skardinės konservuotų tunų savo sultyse,

150 g vyšninių pomidoriukų,

0,5 raudonojo svogūno,

1 nedidelio agurko,

petražolių,

balzaminio acto,

alyvuogių aliejaus,

druskos ir pipirų.

Išvirkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu, leiskite jiems visiškai atvėsti. Kol makaronai vėsta, perpjaukite pusiau pomidoriukus, susmulkinkite svogūną, agurką ir petražoles. Sumaišykite daržoves ir makaronus, sudėkite nukoštą tuną, įpilkite vieną valgomąjį šaukštą balzaminio acto, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, užberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Avinžirnių salotos su feta

(1 porcijos kaina – apie 2 eurus)

2–3 porcijoms pagaminti reikės:

1 skardinės konservuotų avinžirnių,

150 g vyšninių pomidoriukų,

1 nedidelio raudonojo svogūno,

100 g fetos,

šviežių mėtų,

šviežio baziliko,

alyvuogių aliejaus,

citrinos sulčių,

druskos ir pipirų.

Susmulkinkite svogūną, perpus supjaustykite pomidoriukus. Juos sudėkite į dubenį, suberkite nusunktus ir nuplautus avinžirnius. Susmulkinkite saujelę mėtų ir bazilikų, suberkite į dubenį. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, išspauskite pusės citrinos sultis, užberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ant viršaus sutrupinkite fetą.

Buritai su gvakamole ir vištiena

(1 porcijos kaina – apie 2,5 euro)

Trims keturioms porcijoms pagaminti reikės:

Viso grūdo dalių tortilijų,

1 skardinės konservuotų pomidorų,

1 skardinės konservuotų raudonųjų arba juodųjų pupelių,

1 didelio svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 raudonosios paprikos,

1 didelio arba 2 mažesnių avokadų,

1 vidutinio dydžio pomidoro,

200 g ryžių,

200 g vištos šlaunelių mėsos (nebūtina),

maltų saldžiųjų paprikų,

maltos aitriųjų paprikų,

maltų rūkytų paprikų (nebūtina),

maltų kalendrų,

druskos ir pipirų,

aliejaus kepti.

Išvirkite ryžius. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, paprikas, nukoškite ir nuskalaukite konservuotas pupeles. Vidutinio dydžio puode, įpylę šlakelį aliejaus, kelias minutes pakepinkite svogūnus. Tuomet dėkite arbatinį šaukštelį maltų saldžiųjų paprikų, tiek pat maltų kalendrų, pusę šaukštelio rūkytų paprikų ir pagal skonį – aitriųjų paprikų. Svogūnus su prieskoniais pakepinkite dar kelias minutes, tuomet sudėkite česnaką ir susmulkintą raudonąją papriką. Šiek tiek apkepus, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų ir pupeles. Patroškinkite apie 20 min., vis pamaišykite. Baigiant troškintis pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Kol troškinasi daržovės, pasigaminkite gvakamolę – šakute sutrinkite avokadus, išėmę sėklas supjaustykite pomidoro minkštimą, sumaišykite su avokadais, įdėkite druskos ir pipirų. Jei norisi pikantiškesnio skonio, įpjaustykite šiek tiek raudonojo svogūno ir įspauskite žaliųjų citrinų sulčių. Jei buritą valgysite su vištiena, ją reikėtų supjaustyti nedideliais gabalėliais ir keptuvėje apkepti su šiek tiek druskos ir pipirų. Kai viskas paruošta, telieka suvynioti įdarą į tortiliją. Ją dėkite ant lėkštės, ant viršaus užkraukite norimą kiekį troškinio, ryžių, gvakamolės ir vištienos, tačiau palikite vietos užlenkti. Užlenkite apatinę dalį, tada kraštus. Skanaus! Beje, nešantis buritus į darbą patartina įdaro iš karto į tortiliją nevynioti. Geriau viską neštis atskirai, kad tortilija išlaikytų šviežią skonį ir tekstūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS