Reikės:
    1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių
	    1 svogūno
	    1 morkos
	    2 česnako skiltelių
	    imbiero šaknies
	    1,5 l sultinio
	    6 pomidorų
	    aliejaus ar sviesto kepimui
	    pusės šaukštelio kumino miltelių
	    pusės šaukštelio kario miltelių
Paruošimas:
Peiliu susmulkiname svogūno galvą ir pakepiname.
Nulupame keletą skiltelių česnako, jas susmulkiname į pakepintus svogūnus. Kol kepa svogūnai ir česnakai, nuskutame morką bei imbiero šaknį. Imbiero šaknį taip pat įtarkuojame smulkia tarka į keptuvę. Viską išmaišome. Į keptuvę beriame prieskonius: karį bei maltą kuminą.
Kol prieskoniai šyla, peiliu supjaustome morką smulkiais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Sumaišome.
Į daržovių ir prieskonių mišinį beriame stiklinę lęšių bei užpilame daržovių sultiniu.
Paverdame 10-15 minučių, kol lęšiai suvirs.
Į sriubą supilame nuluptus pomidorus ir dar paverdame 5-10 minučių. Paskaniname grūstais pipirais. Po to viską sutriname trintuve. Skanaus.
 
                     
                               
                               
             
             
             
            
Naujausi komentarai