Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos | KaunoDiena.lt

PUSRYČIAMS – NETRADICINIŲ IR GURMANIŠKŲ PATIEKALŲ IDĖJOS

  • 1

Virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė dalinasi netradicinėmis, bet labai gardžiomis idėjomis pusryčiams – nuo izraelietiškos kiaušinienės iki sumuštinių su plėšyta kiauliena.

Laidos „La Maistas“, rodomos sekmadienį 9 val. per TV3,  viešnia Gabrielė  pasiūlys netradicinius pusryčius – ji gamins izraelietišką pomidorinę šakšuką su fetos sūriu ir žaliąją šakšuką su špinatais. Šakšuka – kiaušinienės variacija, gaminama su daugybe ingredientų ir prieskonių.

„Šakšuką atradau visai atsitiktinai, naršydama internete. Pabandžiau, labai patiko ir dabar gaminu bent kartą per mėnesį tai tikrai. Aš Izraelyje gyvenau vaikystėje ir ten baigiau pirmąją klasę. Taigi, Izraelio virtuvė man nesvetima“, – pasakojo Gabrielė.

Grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius siūlys sočius pusryčius ir kvies pasigaminti net keletą skirtingų sumuštinių: azijietišką Bao sumuštinį su mėsa ir daržovėmis, prancūzišką keptą sumuštinį su mėsa ir sūriu bei suvožtinį su plėšyta kiauliena ir raugintais agurkėliais.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos. „Dabar situacija yra visiškai kitokia. Paskutiniu metu ypač populiaru pasidarė valgyti pusryčius ne namuose, ypač savaitgaliais. Yra net restoranų, tiekiančių tik pusryčius, kurie gali tęstis iki popietės“,  – kalbėjo Tomas.

T. Rimydis pagamins sluoksniuotį su putpelių kiaušiniais ir troškintus varškėtukus su karamelės padažu.

Siūlome pasigaminti Tomo sluoksniuotį su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu

Ingredientai:

    • 4 riekės forminės grūdėtos duonos

    • 6 putpelės kiaušiniai

    • 50 g sviesto

    • 50 g kreminio sūrio

    • 30 g kietojo sūrio (naudojau avies sūrį)

    • 50 g vyšninių pomidorų

    • 30 g agurkų

    • 20 g žalumynų aliejaus

    • 50 g mėlynųjų svogūnų

    • 20 g cukraus

    • Druskos, pipirų

Patiekiant:

    • saujelė saulėgrąžų daigų

    • žalumynų aliejaus

Gaminimas: 

1. Keptuvėje ištirpinamas sviestas ir jame iš abiejų pusių apkepinamos duonos riekelės. Iškepusios pagardinamos druska ir pipirais.

2. Putpelės kiaušiniai įmušami į maišelį, pašlakstytą žalumynų aliejumi, ir dedami į užvirintą vandenį. Verdami 2 minutes.

3. Karamelizuotiems svogūnams pagaminti cukrus ištirpinamas prikaistuvyje iki karamelizuojasi (tampa gintarinės spalvos). Dedami pusžiedžiais pjaustyti svogūnai, pakepinami labai trumpai, apverčiami ir dar 1 minutę pakepinami.

4. Duonos riekutės aptepamos kreminiu sūriu.

5. Ant dviejų riekelių dedami griežinėliais pjaustyti agurkai, pasmulkinti vyšniniai pomidoriukai ir karamelizuoti svogūnai.

6. Ant kitų dviejų riekelių dedama dar šiek tiek pomidoriukų ir virti kiaušiniai. Ant viršaus užtarkuojamas kietasis sūris.

7. Riekelės su kiaušiniais ir sūriu dedamos ant riekelių su daržovėmis.

8. Šiuos sluoksniuočius tinka patiekti su olandišku padažu, papuošus saulėgrąžų daigais ir pašlaksčius žalumynų aliejumi.

Patarimai:

    • Jeigu norisi gražesnės formos sluoksniuočio, iš duonos riekelių išpjaukite apskritimus (specialia formele ar tiesiog stikline).

GALERIJA

  • Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos
  • Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos
  • Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos
  • Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos
  • Pusryčiams – netradicinių ir gurmaniškų patiekalų idėjos
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

Iškart apakimas, šitokį jovalą suvalgius FUI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS