Tiršta smidrų sriuba su sūriu | KaunoDiena.lt

TIRŠTA SMIDRŲ SRIUBA SU SŪRIU

  • 0

Reikės

15-20 smidro ūglių,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
50 g sviesto (¼ pakelio),
50 g miltų (1 valgomojo šaukšto),
300-400 ml pieno (2 stiklinių),
200 g fermentinio sūrio,
druskos, pipirų, muskato riešutų.

Paruošimo būdas

Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti su česnaku bei sviestu. Svogūnui suminkštėjus, bet neapskrudus, įberti miltų ir šiek tiek (2-3 min.) pakepinti, kad miltai įgautų kepintų riešutų skonį. Tuomet įberti muskato riešutų pagal skonį, šiek tiek pakepinti, kad dar labiau išryškėtų riešutų skonis. Viską sudėti į puodą, supilti pieną ir maišant virti ant silpnos ugnies apie 8-10 min., kol padažas pradės tirštėti.
Neišsigąskite, jei liks miltų gumulėlių – juos vėliau bus galima sutrinti smulkintuvu arba virtuviniu kombainu. Paskui į puodą sudėti supjaustytus smidrus ir fermentinį sūrį, pakaitinti dar kelias minutes, kol sūris ištirps, o smidrai suminkštės. Tuomet viską sutrinti virtuviniu smulkintuvu arba kombainu, supilti į tą patį puodą ir paskaninti prieskoniais.
Prieskoniai dedami pabaigoje, nes sūris suteikia sriubai sūrumo, o smidrai – saldumo ir gaivumo. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti pieno, o jei per skysta – įberti sūrio arba smidrų. Prieš patiekiant sriubą, ją reikėtų užvirti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS