Ispanijoje įkalinta pora dėl 1,6 mln. eurų vertės vyno vagystės | KaunoDiena.lt

ISPANIJOJE ĮKALINTA PORA DĖL 1,6 MLN. EURŲ VERTĖS VYNO VAGYSTĖS

  • 0

Ispanijos teismas pirmadienį įkalino porą, kuri iš viešbučio restorano pavogė 45 butelius vyno už daugiau kaip 1,6 mln. eurų, o policija šią vagystę pavadino kruopščiai suplanuota.

Tarp 2021 metų spalį pietvakariniame Ispanijos Kasereso mieste iš „Atrio“ viešbučio pavogto vyno buvo butelis „Chateau D'Yquem 1806“, kurio vertė – 350 000 eurų, ir šis apiplėšimas sulaukė pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Kasereso teismas, pripažinęs juos kaltais dėl įsilaužimo į patalpą, skyrė moteriai ketverius, o vyrui – ketverius su puse metų kalėjimo.

Teismas taip pat nusprendė, kad 2022 metų liepą Kroatijoje suimta pora turi sumokėti viešbučiui 753 454 eurų kompensaciją.

Teismas nurodė, kad moteris, kuri, Ispanijos žiniasklaidos duomenimis, yra buvusi Meksikos grožio karalienė, viešbutyje užsiregistravo naudodamasi suklastotu Šveicarijos pasu.

Po vakarienės viešbučio trijų „Michelin“ žvaigždučių restorane porai buvo surengta ekskursija po garsųjį „Atrio“ vyno rūsį, o paskui jie nuėjo į savo kambarį.

2 val. nakties moteris paskambino į registratūrą ir paprašė tuo metu dirbusio vienintelio darbuotojo pagaminti jai salotų, teigiama teismo sprendime.

Iš pradžių darbuotojas atmetė prašymą, nes jis buvo vienas, o pora buvo suvalgiusi 14 patiekalų degustacinį meniu, bet galiausiai jis sutiko, nes moteris vis primygtinai reikalavo.

Kol darbuotojas ruošė salotas, vyriškis užėjo į registratūrą ir pavogė elektroninį raktą, kuriuo, jo manymu, buvo galima patekti į vyno rūsį, tačiau tai buvo ne tas raktas.

Stovėdamas prie vyno rūsio vyras paskambino savo partnerei ir dar kartą liepė jai atitraukti registratoriaus dėmesį, todėl ši paprašė deserto.

„Kaltinamasis grįžo į registratūrą ir iš dėžutės paėmė pagrindinį raktą nr. 27, kuriuo atrakino vyno rūsį ir paėmė 45 butelius vyno“, – sakė teismas.

Kaip pranešama, Rumunijos ir Nyderlandų pilietybes turintis vyras, kol registratorius grįžo į savo darbo vietą, parsinešė butelius į savo kambarį kuprinėje ir dviejuose dideliuose maišuose.

Pora kruopščiai suplanavo apiplėšimą ir tris kartus apsilankė restorane, kad pasiruoštų vagystei, sakoma Ispanijos nacionalinės policijos pareiškime, išplatintame, kai šie asmenys buvo suimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS