Kaune - Lietuvos moterų biliardo lyga | KaunoDiena.lt

KAUNE - LIETUVOS MOTERŲ BILIARDO LYGA

Amerikietiškasis biliardas – demokratiškiausia biliardo rūšis. Bent jau taip mano šiuo žaidimu besižavintys žmonės. Kodėl? "Stalas mažesnis, daugiau galimybių, – šyptelėjo žaidėja Agnė Jarušauskaitė – Tik nemanykite, kad amerikietiškasis biliardas primityvus. Už apgaulingo paprastumo slepiasi nepaprastos gražaus žaidimo galimybės."

Tik amerikietiškasis biliardas, pasak A.Jarušauskaitės, leidžia užtikrintai įmušti rutulius nuo krašto, daryti "šuoliukus" ir tašką pelnyti tuo atveju, kai atrodo, kad tai visiškai neįmanoma.

Į Lietuvą ši sporto šaka atkeliavo tik po nepriklausomybės atkūrimo. Žaidimo šaknys glūdi JAV, kur biliardo salių ir barų yra daugiau nei krepšinio aikštelių Lietuvoje. Amerikiečiai žaidžia jau ne pirmą šimtmetį, todėl jie karaliauja stipriausių pasaulio žaidėjų dešimtuke.

Amerikietiškasis biliardas traukia žmones ne tik kaip pramoga prie alaus – daugelis šio žaidimo mylėtojų įsitikinę, kad tai visiems laisvai prieinama sporto forma.

"Lietuvoje šiuo metu vyrai savo profesionalumu lenkia moteris, tačiau ir dailiosios lyties atstovės gali būti geros žaidėjos", – A.Jarušauskaitė įsitikinusi, kad ypatingų fizinių duomenų, lemiančių vienos arba kitos lyties atstovų pranašumą šiame žaidime, nėra. – Tiesiog vyrai prie stalo gali prieiti dažniau, o moterims – šeima, vaikai."

Visos šiam žaidimui neabejingos kaunietės ir kitų Lietuvos miestų gyventojos gegužės 30 d. kviečiamos atvykti į Kauno biliardo klubą "Entry" (Kęstučio g. 71). Čia vyks Lietuvos moterų biliardo lyga "M8 2009". Dalyvavimas nemokamas. Registracija – laikrodžiui mušant vidudienį.

"Svarbiausia laiku atvykti ir laiku užsiregistruoti, o tada pirmyn prie stalų, įrodyti, kad esate geriausia žaidėja", – tapti varžybų dalyvėmis ragino A.Jarušauskaitė. Visų turnyre dalyvavusių moterų laukia šaunūs rėmėjų prizai. Keturių geriausiai pasirodžiusių žaidėjų laukia pagrindinio rėmėjo "Sarma" įsteigti prizai, o nugalėtojai teks išskirtinis apdovanojimas – žaidimo lazda.

"Laikas parodyti, kad tai viena žaviausių ir moteriškiausių sporto šakų! Nelikite abejingos!" – drąsino A.Jarušauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Saulius1

Įdomu kad laikrašty šis straipsnelis išspausdintas JAU gegužės 27 d., o e'versijoj rodomas TIK 05.30 !

Smalsuolė

Įdomus komentaras dėl leidimo žaisti biliardą... Kas galėtų tokį leidimą duoti ar neduoti? Juk tai sporto šaka, populiari ne tik Europoje, bet ir visame Pasaulyje, kur laurus skina ne tik vyrai, bet ir moterys jau ilgą laiką. Greičiausiai informacijos stoka paskatina daryti tokias klaidingas išvadas. Labai gaila, kad pirma yra pasakoma, o tik po to pagalvojama...

Snukeris

O tai moterims jau leidziama bilijarda lost ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS