Morkų pyragas ir sultys Pereiti į pagrindinį turinį

Morkų pyragas ir sultys

2009-09-10 23:59 kauno.diena.lt inf.

Rudens receptas

500 g morkų,

200 g miltų,

100 g riešutų,

150 g cukraus,

180 ml aliejaus,

4 kiaušiniai,

2 šaukšteliai kepimo miltelių,

1 šaukštelis cinamono.

Sulčiaspaude išspausti morkų sultis – bus puikus gėrimas skanaujant pyragą. Morkų išspaudas sukrėsti į dubenį, supilti aliejų. Kiaušinių trynius išsukti su dalimi cukraus, su likusiu – iki standžių putų išplakti baltymus. Trynius supilti į morkas, suberti riešutus, bent dalį miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, cinamono. Galiausiai įmaišyti baltymus, likusius miltus. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–60 min. Iškeptą bent 10 min. palikti formoje.