Pentagonas: pranešimų apie NSO padaugėjo iki 510, tai ne ateiviai, bet kelia grėsmę JAV | KaunoDiena.lt

PENTAGONAS: PRANEŠIMŲ APIE NSO PADAUGĖJO IKI 510, TAI NE ATEIVIAI, BET KELIA GRĖSMĘ JAV

Jungtinės Valstijos jau gavo apie 510 pranešimų apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO), kurių daugelis skraido jautrioje karinėje oro erdvėje.

Nors įrodymų, kad tai nežemiškos būtybės, nėra, jie vis tiek kelia grėsmę, nurodoma ketvirtadienį paskelbtoje išslaptintos ataskaitos santraukoje.

Praėjusiais metais Pentagonas atidarė Įvairių sričių anomalijų tyrimų biurą (AARO), kurio vienintelis tikslas – gauti ir analizuoti visus pranešimus apie neatpažintus reiškinius, apie daugelį kurių pranešė kariniai pilotai. Jis bendradarbiauja su žvalgybos agentūromis, kad galėtų toliau vertinti tuos incidentus.

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras (ODNI) savo 2022 metų ataskaitoje teigė, kad šie įvykiai „ir toliau vyksta ribotoje ar jautrioje oro erdvėje, o tai gali kelti susirūpinimą dėl skrydžių saugumo ar priešiškos informacijos rinkimo veiklos“.

Įslaptintoje ataskaitos versijoje aptariama, kiek iš šių objektų buvo rasta netoli vietų, kuriose veikia branduolinės elektrinės arba saugomi branduoliniai ginklai.

Tarp 510 objektų yra 144 objektai, apie kuriuos pranešta anksčiau, ir 366 naujai pranešti. Atlikus senų ir naujų atvejų analizę, nustatyta, kad dauguma jų pasižymi „neįprastomis savybėmis“ ir gali būti apibūdinti kaip bepiločių orlaivių sistemos arba į balionus panašūs objektai, sakoma ataskaitoje.

Tačiau biurui taip pat pavesta pranešti apie bet kokį judėjimą ar objektus, kurie gali rodyti, kad potencialus priešininkas turi naują technologiją ar pajėgumus.

Į Pentagono anomalijų biurą taip pat bus įtraukti visi neatpažinti objektai, judantys po vandeniu, ore ar kosmose, arba kažkas, kas juda tarp šių sričių ir gali kelti naują grėsmę.

ODNI savo ataskaitoje teigė, kad pastangos destigmatizuoti pranešimus ir pabrėžti, kad šie objektai gali kelti grėsmę, greičiausiai prisidėjo prie papildomų pranešimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vadinasi psichu amerikoj

padaugejo 510 %....[ o gal narkmanu]

SUSIJUSIOS NAUJIENOS