Sulaikytas į Bakingamo rūmus mėginęs patekti peiliu ginkluotas vyriškis | KaunoDiena.lt

SULAIKYTAS Į BAKINGAMO RŪMUS MĖGINĘS PATEKTI PEILIU GINKLUOTAS VYRIŠKIS

  • 0

Britanijos policija pirmadienį suėmė peiliu ginkluotą vyriškį, kuris bandė patekti į Bakingamo rūmus, oficialią karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) rezidenciją Londone.

Per incidentą, kuris įvyko maždaug 11 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku, karalienės rūmuose nebuvo.

Pasak Skotlandjardo, 44-erių vyriškis „pamėgino įeiti į Bakingamo rūmus per šiaurinius centrinius vartus, bet jį iš karto sulaikė policija“.

„Vyras buvo apieškotas, pas jį rastas peilis, kuris buvo konfiskuotas“, – sakoma policijos pranešime.

Jame dar nurodoma, kad šis vyras yra laikomas areštinėje, jam pateikti įtarimai dėl neteisėto įžengimo į saugomas valdas ir dėl ginklo laikymo.

„Galiu patvirtinti, kad karalienės nebuvo rūmuose, kai šis incidentas įvyko, o visa kita mes nekomentuojame“, – sakė naujienų agentūrai AFP Bakingamo rūmų atstovė.

Saugumo incidentų Bakingamo rūmuose, kurie yra pagrindinė karališkosios šeimos gyvenamoji vieta, būta visa virtinė.

Rugsėjį vienas vyriškis perlipo tvorą ir veržėsi į rūmus,bet buvo sulaikytas, įtarus jį apiplėšimu.

Dar po kelių dienų, apsauga buvo sukelta ant kojų, kai karališkieji pareigūnai Bakingamo rūmų sode sustabdė karalienės trečiąjį sūnų princą Andrew (Endrių).

Vėliau policija atsiprašinėjo Jorko kunigaikščio, kuris yra penktasis eilėje į sostą, bet paneigė laikraščių pranešimus, esą pareigūnai buvo nukreipę ginklus į jį ir šaukę, kad jis gultųsi ant žemės.

Vasarį prie rūmų policija panaudojo elektros šoko įtaisą, kad suvaldytų peiliu mosikuojantį vyrą.

Tačiau rimčiausias incidentas buvo 1982 metais, kai Michaelas Faganas (Maiklas Faganas) įsibrovė į rūmus ir nuėjo į karalienės miegamąjį, kur ji tuo metu miegojo.

M.Faganas, 31-erių bedarbis, keturių vaikų tėvas, patekęs į rūmų vidų lipdamas sienomis ir nutekamuoju vamzdžiu, maždaug 10 minučių kalbėjosi su karaliene.

Karalienei pavyko duoti pavojaus signalą, kai M.Faganas paprašė cigaretės, ir ji galėjo pašaukti liokajų, kuris laikė įsibrovėlį, kol atvyko policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS