Čia vaidina tik rankų šešėliai | KaunoDiena.lt

ČIA VAIDINA TIK RANKŲ ŠEŠĖLIAI

  • 0

Teatro gerbėjai šią vasarą turės unikalią galimybę išvysti pirmojo Lietuvoje profesionalaus rankų šešėlių teatro "Budrugana Lietuva" premjerą "Keturi metų laikai".

Rankų šešėlių teatro kolektyvas – tai devyni aktoriai, kuriuos subūrė žinomas režisierius, rašytojas Vytautas V.Landsbergis. Aktorinio meistriškumo studijų Klaipėdos universitete metu jie dvejus metus praleido Gruzijoje mokydamiesi unikalios teatro kalbos – rankų šešėlių teatro meno. Šis teatras ypatingas dėl atlikimo technikos: vaidina tik rankos, kuriomis kuriami personažai ir pasakojamos istorijos.

Vienintelis pasaulyje rankų šešėlių teatras "Budrugana Gagra" 1991-aisiais įkurtas Gruzijoje, o nuo šių metų gegužės 27 d. analogiškas teatras veikia ir Lietuvoje. Gruzijos rankų šešėlių teatro pradininkas ir įkūrėjas – žymus kino ir teatro aktorius ir režisierius prof. Gela Kandelakis, sukūręs kino filmą "0,0047 žemės" (kitaip žinomas kaip "Kaimas"), "Bėda", taip pat atlikęs pagrindinį vaidmenį kino filme "Strazdas giesmininkas" ir daugelyje kitų.

"Esu nepaprastai laimingas ir sujaudintas, kad nuo šiol Lietuvoje turime visiškai naują teatro žanrą, ypatingą savo atlikimu ir pasakojimo būdu. Džiaugiuosi, kad prof. G.Kandelakis, nors ir būdamas garbingo amžiaus, intensyviai dvejus metus dirbo su jaunaisiais aktoriais iš Lietuvos, didžiuojuosi ir savo studentais, kurie ryžosi tikrai nemažam iššūkiui, reikalaujančiam itin daug pastangų, kasdienių treniruočių ir kantrybės. Tikiuosi, kad pirmasis spektaklis bus šios naujos teatro krypties pradžia ir mes stebinsime žiūrovus ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje", –  savo mintimis dalijasi kurso vadovas V.V.Landsbergis.

Lietuvos rankų šėšėlių teatras pristatys prof.G.Kandelakio režisuotą spektaklį "Keturi metų laikai" (kompozitorius Temurazas Bakuradzė).


Kas? Šešėlių rankų teatro spektaklis "Keturi metų laikai".

Kur? Kauno kameriniame teatre.

Kada? Birželio 17 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS