Fotografo R. Ščerbausko darbuose įrašyta Kauno miesto atmintis | KaunoDiena.lt

FOTOGRAFO R. ŠČERBAUSKO DARBUOSE ĮRAŠYTA KAUNO MIESTO ATMINTIS

Ryškūs žmonių tipažai, jų žvilgsniai ir emocijos, kasdieniai įvykiai, architektūrinės detalės, atspindinčios miesto ypatumus,– visa tai galima pamatyti Remio Ščerbausko darbų parodoje „Teritorija Kaunas/gatvės forografija“, kurią pristato galerija „Meno parkas“.

Paroda yra šios galerijos projekto „Eteris“ dalis. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba. Kol karantino ribojimai neleidžia Kauno senamiestyje lankytojams praverti Rotušės aikštėje įsikūrusios galerijos durų, susipažinti su paroda galima virtualiai per „Meno parko“ socialinius tinklus.

Anot parodos kuratorės Neringos Stoškutės, daugiau nei dešimtmetį fotografuodamas Kauno gatvėse, R. Ščerbauskas užfiksavo įvairius miesto gyvenimo momentus, kuriuose architektūrinės detalės persipina su kultūriniais ir socialiniais reiškiniais. Nors šio autoriaus darbus priskirti gatvės fotografijai yra sudėtinga dėl fotografijų daugialypiškumo, prasmių ir kompozicijų įvairovės, galima teigti, kad jie papildo ar net praplečia šio žanro ribas.

„Gatvės fotografija – tai visuomenės gyvenimo dokumentika, miesto socialinio konstrukto atvaizdas, perteikiamas per fotografijos mediją. Kiekviena R. Ščerbausko fotografija – savitas pasakojimas ar momentinis miesto teatras, nors jame nieko nėra iš anksto surežisuota, niekas nėra įspėtas, o kartais net nenutuokia, kad pateko į kadrą. Ir svarbiausia, jog užfiksuota akimirka niekada nebus atkartota“, – teigia parodos kuratorė, patikindama, jog R. Ščerbausko fotografija tampa vertinga ne tik kūrybiniu, bet ir dokumentiniu požiūriu, netgi – socialiniu tyrimu.

Pasak galerijos pranešimo, parodos, kuri veiks iki kovo 28 dienos, žiūrovai gali mėgautis fotografijų estetika, konkrečiais elementais, miesto architektūra, asmenybių bruožais. Akylesni žiūrovai įžvelgs akimirkoje sustabdytą miesto veiksmą, emociją ir būvį, fotografo R. Ščerbausko akimis pamatys tikrąjį Kauno „veidą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS