Gamta – abstraktaus V. Poškos tapybos pasaulio centras | KaunoDiena.lt

GAMTA – ABSTRAKTAUS V. POŠKOS TAPYBOS PASAULIO CENTRAS

Verslo parke „Aušra“ veikianti tapytojo vilniečio Vytauto Poškos personalinė tapybos darbų paroda tiesia tiltus iš žiemos į pavasarį. Paroda taip ir vadinasi – „Nuo žiemos iki pavasario“.

V. Poška – ne tik tapytojas. Dailininkas 1995 m. baigė Vilniaus dailės akademiją, įgijo freskos ir mozaikos menininko kvalifikaciją, jo darbų sąraše – freskos, scenografija. Nuo 1999 m. Lietuvos dailininkų sąjungai priklausantis menininkas yra surengęs daugiau nei 30 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, dalyvavęs įvairiuose tarptautiniuose projektuose, pleneruose.

V. Poškos kūryba gyvybinga, pozityvi, kupina energijos, ji įtraukia žiūrovą savo ekspresija, erdvinėmis transformacijomis, daugiaprasme simbolika, kurioje susilieja atpažįstama tikrovės ar gamtos realija ir vidinės būsenos, nuotaikos, norimos išsakyti idėjos.

Rytas. 2023.

Beveik visų tapybos darbų pagrindas – peizažas. Jis tampa atramos tašku, per kurį siekiama atskleisti technikos individualumą ir įvairovę, spalvinius niuansus. Parodos autorius įrodo ir atranda daug tapybos galimybių, jo kūriniuose stipri ne tik filosofinė mintis, idėja, bet ir stilistinė eklektika, kuri autoriui suteikia kūrybos laisvės. Nelengva pasakyti, kokios spalvos dominuoja V. Poškos kūryboje, nes koloristinė įvairovė itin didelė. Vis dėlto vargiai suklystume teigdami, kad mėgstamos tapytojo spalvos – mėlyna, geltona, oranžinė, raudona, o jų dermė ir priešprieša, įtraukianti ir kitas spalvas, ryškina darbų metaforiškumą, paslaptingumą, daugiasluoksnišką jų stilistiką, konceptualumą.

Ežeras. 2022.

Menininko kūryba žiūrovą užburia ir įtraukia į savo pasaulį. Neretai kyla klausimas, kas yra svarbiausia šio autoriaus kūryboje, kaip galima įvardinti daugelio V. Poškos darbų intriguojančią trauką. Greičiausiai atsakymas gali būti paprastas: kuriama meninė tikrovė yra autentiška, gyva, užburianti savo idėja ir stilistine raiška. Kelio ir kelionės motyvas šio menininko kūryboje taip pat tampa traukos centru, kviečiančiu  žiūrovą į paslaptingą meno pasaulį.


Kas? V. Poškos darbų paroda „Nuo žiemos iki pavasario“.

Kur? Verslo parke „Aušra“ (Vytauto pr. 23)

Kada? Veikia iki kovo 1 d.

GALERIJA

  • Gamta – abstraktaus V. Poškos tapybos pasaulio centras
  • Gamta – abstraktaus V. Poškos tapybos pasaulio centras
  • Gamta – abstraktaus V. Poškos tapybos pasaulio centras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

Abstrakcija daug ką išryškina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS