„Gintarinė pora“ kviečia į varžybas ir koncertą | KaunoDiena.lt

„GINTARINĖ PORA“ KVIEČIA Į VARŽYBAS IR KONCERTĄ

  • 4

58-ųjų tarptautinių sportinių šokių varžybų „Gintarinė pora“ organizatorių žinutė, kad finalinės varžybos ir Motinos dienai skiriamas šventinis koncertas dėl bendro projekto su Kauno miesto savivaldybe bus nemokamas, sulaukė didelio kauniečių atsako.

„Vos tik portale kakava.lt pradėjome platinti nemokamus bilietus, žmonės iš karto suskubo juos rezervuoti. Šiuo metu dar yra šiek tiek laisvų vietų, tačiau bilietų labai greitai mąžta“, – sakė Erika Stepankevičienė, Kauno kultūros centro (KKC), kartu su sportinių šokiu klubu „Sūkurys“, Pasaulio ir Lietuvos sportinių šokių federacijomis ir Kauno miesto savivaldybe organizuojančiu renginį, direktorė.

Vieni „Gintarinės poros“ iniciatorių ir organizatorių, legendiniai šokėjai, Kauno miesto garbės piliečiai Jūratė ir Česlovas Norvaišos džiaugėsi, kad šis renginys visada buvo kauniečių laukiamas ir labai mėgstamas.

„Prigužėdavo pilna Kauno sporto halė – anuomet dėl bilietų žiūrovai lenktyniaudavo. Puiku, kad konkursas per kelis dešimtmečius neatsibodo, tik dabar visus kviečiame į „Žalgirio“ areną”, – kalbėjo J. Norvaišienė.

Mums svarbu, kad ir patiems šokėjams šios varžybos – ypatingos: žinau, kad specialiai joms ruošiasi, nekantriai laukia.

„Gegužės 5-ąją, Motinos dienos vakarą, vyks ne vien finalinės standartinių ir Lotynų Amerikos šokių varžybos. Mudu su Jūrate, taip pat su jaunaisiais kolegomis Lina ir Donatu Vėželiais, kasmet stengiamės, kad šventinis koncertas būtų vis įdomesnis, įvairesnis. Šįkart numatyti operos solisto Liudo Mikalausko, Lietuvos čempionų „Sūkurio“ šokėjų Einoro Degučio ir Ugnės Bliujūtės, šalies hiphopo čempiono, televizijos talentų konkurso nugalėtojo Igno Tamulio, šiuolaikinio šokio studijos „Aušrinė“ pasirodymai. Tikrai maloniai nustebins svečių iš Vengrijos, pasaulio ir Europos čempionų Andrea Silvestri ir Martinos Varadi programa“, – vardijo Č. Norvaiša.

Jau kelerius metus organizatorių komandoje dirbanti tituluota šokėja ir trenerė L. Chatkevičiūtė-Vėželienė didžiuojasi, kad visą savo šokėjos karjerą dalyvaudavo „Gintarinėje poroje“ – nuo vaikystės iki profesionalų varžybų.

„Dar 1966-aisiais choreografė Marija Vaitulevičiūtė rašė: šokių konkursas „Gintarinė pora“ greičiausiai žada virsti tradiciniu. Tai išsipildė, – sakė L. Chatkevičiūtė-Vėželienė. – Mums svarbu, kad ir patiems šokėjams šios varžybos – ypatingos: žinau, kad specialiai joms ruošiasi, nekantriai laukia. Mes, organizatoriai, su gausiu būriu partnerių, rėmėjų, mecenatų, stengiamės nenuvilti dalyvių. Porų iš Lietuvos, artimesnio ar tolimo užsienio laukiame svetingai: įsteigėme piniginių prizų medalininkams, dovanų – finalininkams, Kauno viešbučiai pritaikys nuolaidų.“

58-osios „Gintarinės poros“ finalinės varžybos ir nemokamas Motinos dienai skirtas koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks gegužės 5-ąją, sekmadienį, 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KAS SUGALVOJO

TOKIĄ FOTO ĮKELTI?AR LAIKRAŠTYJE JAU NEBĖRA NEI VIENO PROFESIONALO?

pigią mėsą šunys ėda.

O nemokamą? Tikriausiai iš bado mirštantys lietuviai.

L

Meškauskas jei bus eisiu jis gerai pašokdina rezultatas po devynių mėnesių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS