Kamerinis teatras laužys mergvakarių tradicijas | KaunoDiena.lt

KAMERINIS TEATRAS LAUŽYS MERGVAKARIŲ TRADICIJAS

Viskas šiais laikais ankstėja – pradedant brendimu, baigiant Kalėdų eglės įžiebimu. Nelaukdama pirmojo sniego, Kauno kamerinio teatro trupė taip pat ėmė dailinti kūrybines roges, kuriomis visą kalėdinį laikotarpį bus kviečiami važinėtis kauniečiai.

Laukiami ir vyrai

Žiūrovus teatras pakvies į kalėdinį spektaklį – mergvakarį "Kam man vyras – namuose ir taip ankšta". Tiesa, kitaip nei įprasta, į šešių draugių vakarėlį kviečiami ir vyrai, kurie turės išskirtinę galimybę išgirsti, apie ką kalba moterys, kai jos lieka vienos.

"Kai švenčia moterys, galima tikėtis visko – ir juoko, ir vyno, ir šmaikščių siurprizų ir netikėtų kuriozų", – sakė Kauno kamerinio teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Teatralizuotame kalėdiniame vakarėlyje dalyvaus pragmatiška verslininkė, dvasinga poetė, anoreksiškas modelis, egzaltuota aktorė, avantiūristė muzikantė ir gyvenimo malonumus mylinti manikiūrininkė. Kiekviena jų atsineš ne tik dovanų ir skanėstų, bet ir nepakartojamą savo gyvenimo istoriją.

Scenoje – kaip gyvenime

Kalėdinis teatro spektaklis papasakos apie moterį, kuri ieško meilės, šilumos ir švelnumo. Čia susipins juokas ir liūdesys, džiaugsmas ir netikėčiausi siurprizai, čia nukris visos kaukės ir atsiskleis trapi, subtili ir sudėtinga moters siela.

Spektaklyje nebus apsieita ir be vyrų, dėl kurių liejamos ašaros. Juokdariai, vienos nakties miražai, artimi ir nepastebimi, tolimi ir nepasiekiami, kaip ir gyvenime. Visi spektaklio personažai tokie savi ir atpažįstami, lyg gyventų kaimynystėje, o jų problemos ir patirtys tokios suprantamos.

Beveik kiekvienoje situacijoje lengvai atpažinsime save: kvailus ir protingus, laimingus ir nusivylusius, daug pasiekusius ir neišsipildžiusius, visus, gyvenančius šiame šaltame technologijų amžiuje ir trokštančius surasti jaukią oazę savo sielai.

Kviečia į kovą su raganomis

Kalėdų šventėms skirtą spektaklį "Kaip atpažinti" raganą, tiesiog privalo pamatyti kiekvienas vaikas, jei nori likti gyvas. Spektaklis griauna visus stereotipus apie tai, kad pavojingiausias padaras žemėje yra džiunglių plėšrūnas, klastingas mikrobas ar nuodinga gyvatė.

Didžiausią pavojų vaikams iš tiesų kelia raganos, kurios nekenčia vaikų. Tikros raganos atrodo kaip paprastos moterys, dirba paprastus darbus ir gyvena tarp mūsų. Ragana gali būti kaimynė, kasininkė parduotuvėje ar troleibuso vairuotoja.

"Jei nenorite, kad šios pikčiurnos sugadintų Kalėdas, ateikite ir sužinosite, kaip jas atpažinti ir sužlugdyti jų klastingus planus", – sakė spektaklio režisierius Aleksandras Rubinovas.
Kalėdų šventėms skirti spektakliai Kauno kameriniame teatre prasidės gruodžio 13 d. Šventinio šurmulio kulminacija – Naujųjų metų sutikimas drauge su legendine Moliere'o komedija "Šykštuolis, arba Melo mokykla".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS