Kaune prasideda dar vienas muzikos festivalis | KaunoDiena.lt

KAUNE PRASIDEDA DAR VIENAS MUZIKOS FESTIVALIS

Šiandien prasidedantis iki gegužės 8 d. vyksiantis ketvirtasis tarptautinis kamerinės muzikos festivalis "Avanti" leis įsitikinti, kad kamerinė muzika nebūtinai yra klasikinė ir nebūtinai skamba kamerinėje erdvėje.

Šiandien prasidedantis iki gegužės 8 d. vyksiantis ketvirtasis tarptautinis kamerinės muzikos festivalis "Avanti" leis įsitikinti, kad kamerinė muzika nebūtinai yra klasikinė ir nebūtinai skamba kamerinėje erdvėje.

Pasak organizatorių, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rengiamas festivalis jau tapo žinomu ir svarbiu įvykiu tiek kultūros reiškinių gerbėjams Kaune, tiek muzikos profesionalams, kuriems tai suteikia galimybę patirti netradicinę geros muzikos įvairovę.

"Šių metų festivalis nepripažįsta nei žanro, nei tautybės, nei patirties ribų – programoje pasirodys ne tik kamerinės muzikos ansambliai, solistai atstovaus skirtingiems žemynams, bus atliekama ir instrumentinė, ir vokalinė muzika. Festivalis reikšmingas ne tik kultūrine, bet ir edukacine prasme – jo metu talentingiausi jaunieji muzikantai turi galimybę scenoje dirbti su patyrusiais profesionalais", – sako festivalio organizatoriai.

Festivalį atidarys jungtinis žinomų Lietuvos ir Latvijos atlikėjų kamerinis koncertas, kuriame programą atliks fleitininkai Ilona Meija, Giedrius Gelgotas ir pianistė Herta Hansema. Įpusėjus festivaliui, gegužės 3 d., publika kviečiama paminėti Motinos dieną su VDU Muzikos akademijos studentų simfoniniu orkestru, mišriu choru ir operinio dainavimo solistais. Vienas baigiamųjų festivalio vakarų skiriamas džiazo muzikai – Justė Sakalytė, atliksianti vokalo partiją, koncertui subūrė VDU Muzikos akademijos ir Rygos J.Vitolio muzikos akademijos studentus bei džiazo atlikėjus.

Festivalio svarbiausias akcentas – balandžio 30 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiantis koncertas, kurio metu, akompanuojant VDU kameriniam orkestrui, pasirodys trys solistai Londono karališkosios muzikos akademijos magistrantai – violončelininkė Kyeong-jin Lee (Pietų Korėja), pianistė Aleksandra Vaduva (Rumunija) ir lietuvė altininkė Ugnė Tiškutė, griežusi pasaulyje puikiai žinomuose orkestruose ir dirbusi su pasaulinio garso dirigentais. Altininkė groja 1780 m. instrumentu, kurį jai suteikė Karališkosios muzikos akademijos Muziejaus galerija. Diriguos Ričardas Šumila ir pati Ugnė Tiškutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS