Kauno menininkų namai rengia Putvinskio gatvės dieną: kviečia prisidėti ir kūrėjus | KaunoDiena.lt

KAUNO MENININKŲ NAMAI RENGIA PUTVINSKIO GATVĖS DIENĄ: KVIEČIA PRISIDĖTI IR KŪRĖJUS

  • 0

Putvinskio gatvės dieną jau kelis metus iš eilės Kauno menininkų namai bendradarbiauja su V. Putvinskio gatvėje esančiomis institucijomis, įstaigomis ir pavieniais kaimynais tam, kad gatvė vienai dienai taptų bendru kiemu, kuriame žaidimo forma tyrinėjama gatvės istorija ir ateitis, vyksta dirbtuvės, užsimezga kaimynų pokalbiai, suskamba koncertai.

Šiais metais Kauno menininkų namai Putvinskio gatvės dieną nori atiduoti į menininkų rankas ir kviečia teikti savo kūrybinius projektus, kuriuose gatvė bent trumpam taptų vienu dideliu ir gyvu kiemu.

Ši gatvė visada buvo pilna kultūros, įdomių asmenybių ir kuriozų.

„Putvinskio gatvės šventė vyksta jau kelis metus ir kaskart ieškant idėjų ir kviečiant kaimynus bendradarbiauti, atrandame kažką naujo. Nuo pirmo grindinio XX a. trečiame dešimtmetyje iki dabar, ši gatvė visada buvo pilna kultūros, įdomių asmenybių ir kuriozų. Šioje gatvėje buvo ir bohemiškų hipių mėgstamiausias baras, ir milicijos mokykla, pro kurios balkonus skambėdavo akordeono garsai, prieš tai į pobūvius vieni pas kitus eidavo Žmuidzinavičiai ir Tarabildos, burmistrai ir kiti Kauno intelektualai. Šiais laikais, iš pažiūros ramioje gatvėje, vis dar kuriamos istorijos: nuo gatvės pabaigoje esančių gimdymo namų ir aplink juos nervingai trypčiojančių vyrų, iki muziejų, renginių ir šlaitais slapta parūkyti einančio jaunimo. Šias mažąsias istorijas ir kviečiame tyrinėti, patirti, kurti. Kviečiame atrasti gatvę-kiemą – dinamišką, gyvą ir pilną kūrybos“, – pasakoja Kauno menininkų namų kuratorė Asta Volungė.

Kauno menininkų namų nuotr.

Kauno menininkų namai kviečia jaunuosius kūrėjus ir kūrėjas teikti pasiūlymus, kurie būtų interaktyvaus pobūdžio ir įtraukiantys žiūrovą. Menininkai ir menininkės turės galimybę tris savaites su Kauno menininkų kuratorių pagalba paruošti ir pritaikyti savo kūrinius Putvinskio gatvės dienos renginiui.

Projekte kviečiami dalyvauti jaunieji ir kylantys visų sričių šiuolaikinio meno kūrėjai bei kūrėjos, kurių kūriniai turi atliepti renginio temą: gatvė-kiemas. Menininkai ir menininkės galės panaudoti jau esamą kūrinį, jį transformuoti arba sukurti naują. Kūriniai bus pristatyti renginio metu – Putvinskio gatvės dieną (gegužės 21 d.). Kiekvienas menininkas gaus 400 Eur atlygį (įskaitant medžiagų ir transporto išlaidas), Kauno menininkų namų kuratorių konsultacijas. Pasiūlymus kartu su kūrybiniu portfolio kviečiame teikti iki 2022 m. balandžio 24 d. (imtinai) el. paštu asta@kmn.lt. 

GALERIJA

  • Kauno menininkų namai rengia Putvinskio gatvės dieną: kviečia prisidėti ir kūrėjus
Kauno menininkų namų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS