Kauno senamiestyje švenčiamos Ilgės | KaunoDiena.lt

KAUNO SENAMIESTYJE ŠVENČIAMOS ILGĖS

Trečiadienio vakarą Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius kviečia kauniečius į Ilgių pasidainavimą. Šio liaudies dainų vakaro metu muzikuos Kauno folkloro ansamblis „Gadula“ (vadovas – Andrius Morkūnas).

Ilgės – senoji lietuvių šventė, skirta mirusiesiems pagerbti bei atminti. Iš rašytinių šaltinių žinoma, kad per Ilges žmonės susiburdavo švęsti, vaišindavosi ir simboliškai maistu dalindavosi su artimųjų vėlėmis. Vėliau ši šventė persipynė su krikščioniškąja Vėlinių tradicija.

„Dabar Vėlinių proga degamos žvakelės ant artimųjų kapų, bet ar prisimename už mūsų žemę, laisvę, tautą žuvusius karius, mūsų vienybę saugojusius protėvius? Šis prisiminimas yra išlikęs ir vaizdingai perduotas mums liaudies dainomis. Tad dainuokime kartu“, – teigia vakaro organizatoriai, kviesdami švęsti Ilges.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Andrius Morkūnas

Jūsų parinkta nuotrauka neturi nieko bendro nei su Ilgėmis, nei su folkloro ansambliu „Gadula“, nei su renginiu muziejuje. Nuotraukoje pavaizduoti instrumentai folkloro ansamblių veikloje nėra naudojami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS