Kauno triatlonas: varžybos pradedantiems ar profesionalams? | KaunoDiena.lt

KAUNO TRIATLONAS: VARŽYBOS PRADEDANTIEMS AR PROFESIONALAMS?

  • 1

Ateinantį ketvirtadienį startuoja jau tradicinis Kauno triatlonas "Orion Tri Fun". Šios varžybos specialiai pritaikytos tiems, kurie nori susipažinti su triatlonu arba tiesiog gerai praleisti laiką. Sakoma, kad čia dalyvauti galima net nemokant plaukti.

Įveikiamas visiems

"Triatlonas – unikali sporto šaka, jungianti tris rungtis: plaukimą, važiavimą dviračiu ir bėgimą. Vis dėlto tradicinis triatlonas yra gan sunkus išbandymas. Pavyzdžiui, populiariausioje, olimpinėje, trasoje sportininkams reikia nuplaukti 1,5 km, 40 km numinti dviračiu ir 10 km nubėgti, – pasakoja varžybų organizatorius Dovydas Valiuška. – Mūsų siūlomas iššūkis kur kas lengvesnis, bet kartu leidžiantis pajusti šios sporto šakos žavesį."

Kauno triatlono "Orion Tri Fun" startas numatytas ant Kauno marių kranto, "Žalgirio" jachtklubo prieigose. Varžybų dalyviai turės nuplaukti 200 m, dviračiu nuvažiuoti 10 km ir nubėgti 2,5 km. Tačiau net jeigu sunkiai laikotės ant vandens, galite ramiai registruotis varžyboms.

"Dalyviai gali rinktis: visas rungtis įveikti individualiai arba komandoje. Jeigu tarp draugų ar pažįstamų turite bent vieną gerą plaukiką, dviračių sporto entuziastą, o pats greitai bėgate – burkitės į komandą, galvokite pavadinimą ir dalyvaukite estafetėje. Taip juk net smagiau nei vienam, o ir aukštesnių rezultatų galima pasiekti", – sako D.Valiuška.

Dovanos – kiekvienam

Nors kaip ir tikrose varžybose čia bus griežtai fiksuojamas laikas ir renkami pirmų–trečių vietų nugalėtojai moterų ir vyrų grupėse bei tarp komandų, Kauno triatlonas garsėja savo smagia atmosfera ir papildomomis pramogomis. Šį renginį net galima prilyginti sporto entuziastų piknikui ant marių kranto.

"Varžybas mums padeda organizuoti profesionalai, Lietuvos triatlono taurės organizatoriai. Tad sportinė dalis išties aukšto lygio ir ne vienas profesionalus triatlonininkas atvažiuoja pasivaržyti tarp savų, – pasakoja D.Valiuška. – Turime ir rimtų rėmėjų, kurie tradiciškai prisideda prie šių varžybų. Pavyzdžiui, vieną unikaliausių prizų yra įsteigusi "Orion Asset Management" įmonė, čempionams dovanojanti investicinių fondų vienetus."

Be to, visi Kauno triatlono dalyviai dovanų gaus plaukimo kepurėles ir pasipuoš medaliais, kiekvienam bus įteiktas tradicinis startinis paketas su rėmėjų dovanomis. Komandinės rungties nugalėtojų laukia išmaniosios apyrankės, matuojančios širdies darbą, nueitą ar nubėgtą kelią, rodančios laiką ir turinčios dar begalę kitų funkcijų.

Laukia ir gausybė pramogų

Išskirtiniu prizu bus apdovanotas ir originaliausiu kostiumu pasipuošęs varžybų dalyvis.

"Kasmet stengiamės sukurti kuo šventiškesnę atmosferą, todėl raginame dalyvius puoštis herojų kostiumais. Tai išties įžiebia šypsenas tiek sportininkų, tiek žiūrovų veiduose, – sako D.Valiuška. – Mes dalyviams ruošiame herojišką priėmimą ant raudonojo kilimo, o po varžybų kviečiame į pikniką su griliu, muzika ar vandens pramogomis."

Kauno triatlonas "Oriont Tri-Fun" startuoja birželio 27 d. 19 val., tačiau dalyviai yra laukiami kiek anksčiau, mat numatytas instruktažas. Pirmoji rungtis – plaukimas Kauno mariose. Dviračių trasa nusidrieks T.Masiulio gatve. Beje, čia bus ribojamas automobilių eismas. Bėgimas vyks Pažaislio miško parko takeliais.

"Nerimo šiek tiek kelia pranešimai apie Kauno marių vandens kokybę. Kaip ir kasmet, iš starto vietos paėmėme vandens mėginius tyrimams. Jeigu vandens kokybė netenkins, esame numatę itin smagią alternatyvą. Bet neužbėkime įvykiams už akių", – šypsosi D.Valiuška.

Po varžybų laukia smagioji dalis – visi kviečiami prie "Manana" palapinės, kur galima bus ant grilio pasikepinti maisto, atsipūsti ant sėdmaišių klausantis muzikos ar išbandyti irklentes, pasiplaukioti kateriu, pralėkti su vandenlente.

Beje, dalyvių skaičius Kauno triatlone "Oriont Tri-Fun" yra ribotas, tad visi norintys raginami nedelsti ir registruotis iš anksto internetu: www.kaunas.triatlonotaure.lt

GALERIJA

  • Kauno triatlonas: varžybos pradedantiems ar profesionalams?
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pypenas

O paskum rašo,šiemet jau nuskendo 15 žmonių.......?????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS