Kino klube – Kanuose įvertintas filmas | KaunoDiena.lt

KINO KLUBE – KANUOSE ĮVERTINTAS FILMAS

  • 0

Tarptautinio Kauno kino festivalio Kino klubas kviečia į dar vieną nemokamą seansą Kaune. Šįkart – tai Kanų kino festivalyje apdovanotas danų režisieriaus Thomo Vinterbergo filmas "Medžioklė".

2012 m. Kanų kino festivalyje filmas pelnė tris apdovanojimus: Ekumeninės žiuri prizą, geriausio aktoriaus apdovanojimą Madsui Mikkelsenui ir Vulkano prizą už techninį atlikimą. Geriausio užsienio filmo kategorijoje "Medžioklė" buvo nominuota "Oskarams", "Auksiniams gaubliams", BAFTA apdovanojimams. Filmas pelnė prizus tokiuose festivaliuose kaip Britų nepriklausomo kino apdovanojimai (BIFA), Europos kino apdovanojimai, Palm Springso kino festivalis, Tarptautinis Vankuverio kino festivalis ir daugelyje kitų.

"Medžioklė" – tai subtili, tačiau psichologiškai įtempta, emocinga drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę ir apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę.

Filmas pasakoja istoriją apie 40-metį Luką (M.Mikkelsenas), po sudėtingų skyrybų bandantį sukurti naują gyvenimą ir atkurti santykius su sūnumi. Rodos, jam puikiai sekasi iki akimirkos, kai vienas nesusipratimas ir po to daugybė apkalbų vyrą supriešina su draugais ir provincijos miestelio bendruomene.

"Medžioklė" – tai subtili, tačiau psichologiškai įtempta, emocinga drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę bei apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę.

"Su tiesa visą savo gyvenimą turėjau gan liberalius santykius. Esu profesionalus melagis – tokia jau mano profesija. Greičiausiai todėl ir suprantu, kad teisybė gali būti labai įvairi, o vienatinės tiesos pasaulyje nėra. Tavo tiesa visuomet skirsis nuo kitų tiesos. Ir tai nereiškia, kad ką nors darydamas elgiesi neteisingai. Tačiau aš visuomet į tai, kuo žmonės tiki, žvelgiau su sveiku skepticizmu. Nes tai yra tai, kaip jie save mato, ir jaučiasi, tačiau ne visai taip, kaip yra iš tiesų", – viename interviu yra sakęs aktorius M.Mikkelsenas.

Anot jo, filmo užduotis buvo papasakoti istoriją apie didžiulę meilę, kuri sugriauna bendruomenę. "Filmo scenarijus man pasirodė itin provokuojantis. Kaip ir visi, jaučiausi pasimetęs, kadangi nebuvo ko kaltinti. Tačiau tai labai palankus pagrindas geram filmui. Nes talpina didelę dozę frustracijos, kuri matyti ir personažuose", – atsiimdamas Kanų kino festivalio apdovanojimą M.Mikkelsenas sakė norintis jį pasidalyti su režisieriumi T.Vintenbergu, kurį pažinojo dar prieš "Medžioklės" filmavimą.

Žymus danų kino ir teatro režisierius, scenarijų autorius T.Vintenbergas, 1995 m. kartu su Larsu von Trieru parašęs judėjimo "Dogma 95" manifestą, sukūrė pirmąjį judėjimui priskiriamą filmą "Šventė" ("Festen", 1998), pelniusį Kanų kino festivalio žiuri prizą ir daugybę kitų apdovanojimų. Nors vėliau sekę režisieriaus filmai vertinti kontroversiškai, 2010-aisiais sukurta juosta "Submarinas" ("Submarino") ir 2016 m. filmas "Komuna" ("Kollektivet") sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų ir buvo nominuoti "Auksinio lokio" apdovanojimams Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje (Vokietija).


Kas? Kauno kino festivalio Kino klubo seansas. Filmas "Medžioklė". Filmas rodomas danų kalba su lietuviškais subtitrais. Trukmė 111 min.

Kur? Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79). Įėjimas laisvas.

Kada? rugpjūčio 22 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS