Kraštiečių šventė Padauguvoje | KaunoDiena.lt

KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ PADAUGUVOJE

  • 0

Padauguvoje jau šeštą kartą vyko tradicinė kraštiečių šventė „Kelelis veda vėl namo...“, kurioje dalyvavo esami, buvę šio krašto gyventojai, jų draugai, svečiai.

Šventėje apsilankęs Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis džiaugėsi gausiai susirinkusiais dalyviais, jaunomis šeimomis ir galimybe būti kartu tradicinėje kraštiečių šventėje.

Šventinę programą pradėjo meno vadovas Alvydas Furmonas. Šventės staigmena bendruomenei ir svečiams tapo „Mimų teatro“ aktorių rimti ir nuotaikingi pasirodymai. Nuostabią eilių ir dainų pynę dovanojo vokaliniai ansambliai „Griežlė“, „Akimirka“, „Šerkšnas“, „Saulėtekėnai“, folkloro ansamblis „Karklė“, Laimos ir Reginos muzikinis duetas, solistas Valentinas Pancerna.

Tradiciškai padauguviečiai pasodino ąžuolą, kuris įprasmins kraštiečio disko metiko Andriaus Gudžiaus 2023 m. laimėjimus.

Šokių vakarą pradėjo solistas Alvydas, kuriam dainuojant populiariausias dainas, šokių aikštelėje sukosi ne tik vaikai ir jaunimas, bet ir senjorų poros. Kol seneliai ir tėveliai klausėsi koncertinės programos, mažieji šventės dalyviai rinkosi savo mylimiausius veikėjus, kurie netrukus papuošė jų veidus, už tai dėkojame Jūratei Gvozdienei, dalyvavo užduočių konkursuose ir gerai laiką leido putų šou pramogoje.

Šventės metu vyko klubo „Kraitė“ rankdarbių paroda ir kraštiečių švenčių fotoparodos, loterija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS