M. ir K. Petrauskų namuose – pokalbis su dirigentu G. Vazniu | KaunoDiena.lt

M. IR K. PETRAUSKŲ NAMUOSE – POKALBIS SU DIRIGENTU G. VAZNIU

  • 0

Lapkričio 18 d. 18 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriaus (K. Petrausko g. 31) X erdvėje vyks pokalbis su ko gero energingiausiam Kauno kolektyvui – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrui „Ąžuolynas“ – vadovaujančiu dirigentu Giedriumi Vazniu.

Jaunas, bet jau garbingų apdovanojimų turintis klarnetininkas ir dirigentas Lietuvoje bei užsienyje pristato unikalias programas, rengia premjeras, diriguoja įvairiems orkestrams.

Visai šalia, Vytauto parke, gimęs orkestras „Ąžuolynas“ šiais metais mini veiklos 60-metį, o nuo 1979 metų prie tuo metu vyriškos pūtikų kompanijos prisijungė merginų choreografinė grupė. Per tiek metų jie ne tik nepaseno, bet yra neatskiriama Kauno švenčių dalis.

Renginys nemokamas, jo įrašą bus galima peržiūrėti Kauno miesto muziejaus feisbuko paskyroje. Pokalbį moderuos muziejininkė dr. Aušra Strazdaitė-Ziberkienė.

X erdvė – tai 2019 metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su muzikos kūrėjais ir atlikėjais. Nemažo susidomėjimo sulaukusių neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS