Menininkė kviečia nebijoti dalytis | KaunoDiena.lt

MENININKĖ KVIEČIA NEBIJOTI DALYTIS

Garliavos vaikų ir jaunimo užimtumo centras, aktyviai veikiantis dar nepilnus metus, į savo ratą noriai priima visus bendraminčius.

Kartą per savaitę centras organizuoja atviras veiklas, kur kiekvienas norintis yra kviečiamas kurti kartu su bendruomene, dalytis idėjomis bei šypsenomis. Bendruomenės artumas, anot centro vadovės Gretos Duobienės, yra vienas pagrindinių centro veiklos prioritetų.

Padrąsino draugė

Garliavos vaikų ir jaunimo užimtumo centro vadovė, menininkė Greta Duobienė teigia, jog kurti ir suteikti bendruomenei kažko naujo gali kiekvienas. "Net jei neturi meninio išsilavinimo ar ypatingų gabumų, tu vis vien esi kūrėjas. Todėl ir norime skatinti žmones tuo dalytis. Jei, pavyzdžiui, žinai kokią istoriją apie savo gimtąjį rajoną, visada gali ja pasidalyti su didesniu ratu žmonių, jei išmanai kokią sporto šaką, gali suorganizuoti užsiėmimą, jei kuri, tiesiog parodyti kokį įdomų rankdarbį kitiems. Taip ne tik daugiau žinosime apie savo miestą, bet ir kursime glaudesnį ryšį vieni su kitais", – įsitikinusi menininkė.

G.Duobienė pabrėžia, kad aktyviau įsitraukti į bendruomeninę veiklą paskatino ir "Kaunas 2022" agentės pareigos.

"Tapti "Kaunas Fluxus" agente man pasiūlė draugė, kuri jau buvo baigusi šiuos mokymus. Ji žinojo, kad organizuoju stovyklas, dirbtuvėles, tad "Fluxus" mokymai man išties buvo vertingi. Kai tokia veikla užsiimi vienas, kartais suabejoji, ar tikrai yra prasmė tuo užsiimti, tačiau šiuo atveju, kai visa ši veikla vyksta su "Kaunas 2022" vėliava, ir žinai, jog yra bendraminčių, pradedi neabejoti tuo, ką darai", – apie projektą pasakoja moteris.

Susidomėjo aplinka

Įsitraukimas į "Fluxus" veiklą sužadino ir menininkės norą domėtis savo gyvenamuoju rajonu.

"Pati Garliavoje gyvenu maždaug 14 metų, tačiau šis miestas man dar nėra gerai pažįstamas, nesu čia gimusi, todėl ir pasidarė smalsu sužinoti, kas čia įdomaus yra. Apmaudu girdėti, kai patys garliaviškiai sako, kad Garliavoje nėra kuo didžiuotis, ji nėra kuo nors ypatinga. Kai tai girdi, labai norisi atrasti kažką naujo, įspūdingo, įrodyti jiems priešingai. Tuomet pradedi dairytis į įdomesnes sodybas, ieškoti kūrybingų žmonių. Norisi parodyti, jog čia iš tiesų yra gražių dalykų, kad Garliava nėra tik miestelis prie Kauno", – teigia G.Duobienė.

Kurti galima įvairiai

Anot menininkės, užimtumo centre vykstančias veiklas stengiamasi paįvairinti, nors retsykiais jos ir kartojasi.

"Kadangi pati esu grafikė, kelissyk esu suorganizavusi grafikos dirbtuves, lino raižinio dirbtuvėles. Šį mėnesį daugiau užsiimame tekstilės dažymu, fotokūryba. Visada stengiamės veiklas įvairinti. Tarkime, su "Fluxus" koordinatoriais planuojamės darbų sąrašą į priekį. Artimiausias darbas – Garliavos žemėlapio kūrimas, kuriame būtent ir žymėsime įdomias miesto vietas, nematytus kampelius, nepažintus žmones, kurie ir skatintų gyventojų pasididžiavimą savo gyvenamąja vieta. Prisidėti prie žemėlapio kūrybos kviečiami visi garliaviškiai, kad visi kartu atrastume miestelio lobius", – gyventojus ieškoti įdomybių skatina dienos centro vadovė.

G.Duobienė tikina, jog Garliavos vaikų ir jaunimo užimtumo centre laukiami visi norintys – nuo mažiausių, iki didžiausių.

Menininkė taip pat primena, kad kiekvienas, prisidėdamas prie centro veiklos net mažiausiu darbeliu ar tiesiog dalyvavimu, kuria glaudesnį bendruomenės ryšį.

GALERIJA

  • Menininkė kviečia nebijoti dalytis
  • Menininkė kviečia nebijoti dalytis
  • Menininkė kviečia nebijoti dalytis
Viktorijos Smirnovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Fluxus

iki šiol suku galvą, ar mačiau meną Žilinsko galerijoje, ar? O tai įvyko senokai, kai buvo beje pirmos parodos "Fluxus" atidarymas. Nesu tokio meno gerbėja ir aikčioti vaizduojant priešingai nesinorėjo. Atkreipiau dėmesį į vieną "eksponatą" - ant nedidelio stalelio didelėje lėkštėje su sausainiais šmirinėjo gyvų gyviausias tarakonas. Niekas tų sausainių nelietė, gal bijojo "fuxus" meno kūrinį sugadinti?O pasirodo, dar tokių mokymų būna...Beje, man 70, o "dalijimąsi" pamenu nuo vaikystės, kai iš tėtos suknelių man močiutė siūdavo sukneles, o paskui aš jas dalindavau pusseserėms. Dabar mano anūkų išaugtiniai rūbeliai keliauja ir visai nepažįstamiems vaikučiams. Nei čia reikia kokių tarptautinių projektų (Kaunas 2022?),nei programinio finansavimo, nei straipsnių. O žaislų (kai nusibosta ir vaiko kambary netelpa), maišą nunešam į kiemą prie smėlio dėžės. Kol namo pareinam, vaikai išsinešioja po savo butus...

Kimberly Seeger

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Kubas

Gal menininkei reikia 3 kubikų sėklos? Kviečiu pasidalyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS