„Muzikiniame balkone“ – jaunimas ir laiko patikrinta klasika | KaunoDiena.lt

„MUZIKINIAME BALKONE“ – JAUNIMAS IR LAIKO PATIKRINTA KLASIKA

Ilgiausių vasaros vakarų savaitę Kauno valstybinis muzikinis teatras ir vėl kviečia drauge pasibūti miesto sodelyje. Čia teatro "Muzikiniame balkone" birželio 25 d. prisistatys dar vienas orkestro muzikantų kolektyvas – medinių pučiamųjų kvintetas.

Žavi jaunų talentingų orkestro muzikantų grupė susibūrė prieš dvejus metus, kai dar visi ansamblio nariai studijavo VDU Muzikos akademijoje. Jaunieji muzikai jau tada pradėjo mąstyti apie kūrybinę veiklą po studijų, siekdami realizuoti savo sumanymus, dalytis per ilgus mokslo metus įgyta muzikavimo patirtimi.

Atlikėjams buvo įdomu išbandyti įvairias ansamblines sudėtis, atrasti netikėtų instrumentinių sąskambių. Po įvairių bandymų išsikristalizavo idėja burtis į medinių pučiamųjų kvintetą. Ne kartą ruošdami savo repertuarus studijų atsiskaitymams ansamblio nariai suprato apie puikią šio kvinteto perspektyvą.

Pradėję nuo klasikinių kūrinių, originaliai sukurtų pučiamųjų kvintetui, atlikėjai nusprendė išbandyti įvairias aranžuotes, populiariųjų operų fragmentus pritaikydami kvinteto sudėčiai. Taip susiformavo pirmųjų koncertų programos, kuriose gausu ne tik operinės muzikos, bet ir pamėgtų kino filmų garso takelių aranžuočių.

Pirmieji nedideli koncertai sudomino ir muzikus profesionalus, ir platesnę auditoriją. Klausytojus žavėjo girdėtų ir smagiai atpažįstamų melodijų naujas, neįprastai spalvingas skambesys. Kvinteto nariai sako, kad drąsiai ieško naujovių ir randa būdų, kaip kitaip galima atskleisti pučiamųjų kvinteto galimybes, iš naujo sudominti, nustebinti publiką.

Kolektyve muzikuoja dvi merginos ir trys vaikinai: Rugilė Ambrozevičiūtė (fleita), Klaudija Gurskytė (obojus), Simonas Tamulis (klarnetas), Laurynas Gulevičius (valtorna), Jonas Kneizevičius (fagotas). Visi instrumentalistai – Kauno J.Gruodžio konservatorijos auklėtiniai, o R.Ambrozevičiūtė muzikos mokytis pradėjo J.Naujalio muzikos gimnazijoje. Aukštąsias muzikos studijas jaunimas tęsia ar jau baigė VDU Muzikos akademijoje. Įkvėpdami ne tik save, bet ir savo būsimus žiūrovus jaunieji muzikai savo suburtą medinių pučiamųjų kvintetą pavadino "Kaunas WINDS".

Drauge su pučiamųjų kvintetu trečiajame "Muzikinio balkono" koncerte dainuos KVMT solistai – būrius ištikimųjų gerbėjų sutraukiantys žavioji skambaus soprano savininkė Ieva Goleckytė ir aksominiu baritonu kerintis Andrius Apšega. Koncerto programoje skambės smagios Imrės Kalmano operečių arijos ir duetai, taip pat Wolfgango Amadeuso Mozarto, George'o Bizeto, Jacques'o Ibert'o, Luigi Denza populiariųjų kūrinių aranžuotės.


Kas? Koncertas "Muzikinis balkonas".

Kur? KVMT prieigose.

Kada? Birželio 25 d. 18 val.

GALERIJA

  • „Muzikiniame balkone“ – jaunimas ir laiko patikrinta klasika
  • „Muzikiniame balkone“ – jaunimas ir laiko patikrinta klasika
  • „Muzikiniame balkone“ – jaunimas ir laiko patikrinta klasika
D. Rimeikos ir L. Brundzos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS