Paaiškėjo, kas Kauno rajone rašo dailiausiai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KAS KAUNO RAJONE RAŠO DAILIAUSIAI

  • 1

Kovo 16 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (KRSVB) įvyko dailyraščio konkurso „Myliu Lietuvą“ baigiamasis renginys, skirtas Knygnešio dienai paminėti. Kasmet šio bibliotekos organizuojamo konkurso populiarumas vis auga – šiemet sulaukta net 416 darbų iš viso Kauno rajono.

„Esu laiminga matydama herojiškos knygnešių kovos ir pasiaukojimo prasmę – mylime ir puoselėjame didelėmis pastangomis apgintą, išsaugotą lietuvišką žodį“, – sakė KRSVB direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė. Direktorė padėkojo 30-ies bibliotekos padalinių darbuotojoms, kurios sudarė palankias sąlygas bibliotekose vaikams ir suaugusiesiems burtis ir rašyti darbus dailyraščio konkursui.

Vyr. bibliotekininkė Sandra Žydaitienė, dailyraščio konkurso „Myliu Lietuvą“ iniciatorė ir koordinatorė, pasidžiaugė: gausus konkurso dalyvių skaičius įrodo, kad tikrai mylime savo kalbą ir knygas. Kadangi konkursas skirtas Martyno Vainilaičio 90-osioms gimimo metinėms paminėti, penkių amžiaus grupių dalyviams buvo parinkta po poeto eilėraštį.

Baigiamojo renginio metu buvo įteikti diplomai ir prizai pirmų trijų vietų laimėtojams kiekvienoje amžiaus grupėje – knygos ir kanceliarinės prekės. Visi laureatus ruošę mokytojai gavo padėkas ir po Ingos Stepukonienės knygą „Knygnešiai ir knygnešystė Pakaunės krašte“. Visi pažiūrėjo 2011 m. filmo „Knygnešys“ ištrauką, pamatė, su kokiais pavojais susidūrė Lietuvos didvyriai, nešę žmonėms tiesą ir šviesą. Vėliau moksleiviai, naudodamiesi savo išmaniaisiais telefonais ir bibliotekos planšetėmis, dalyvavo viktorinoje knygnešystės tema.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Kokie šaunuoliai! . Linkiu didžiulės Sėkmės .Šaunus jaunimas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS