Paaiškėjo, kur atsidūrė pirmoji užsidariusio „BO“ baro iškaba | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KUR ATSIDŪRĖ PIRMOJI UŽSIDARIUSIO „BO“ BARO IŠKABA

  • 6

Prieš 25 metus mėlynas duris atvėręs ir vakarietišką pub'ų kultūrą 90-ųjų Kaune užkūręs „BO“ baras šiemet atsisveikino su savo legendine vieta Senamiestyje. Ne vienas kaunietis su liūdesiu palydėjo šią daugybę sentimentų keliančią vietą. Baro atstovai paskutinėmis gyvavimo dienomis siūlė aukcione įsigyti įvairius šioje vietoje buvusius daiktus, net legendinę iškabą. Tiesa, pirmoji iš jų buvo padovanota muziejui.

Šią žinią socialiniame tinklalapyje pranešė Kauno miesto muziejaus atstovai.

„Džiaugiamės iš baro savininkų galėdami priimti mums artimą praeitį pasakojančius artefaktus – pirmąją baro iškabą, kurią savo rankomis pagamino Ramūnas Kuprėnas, senuosius meniu bei ant „BO“ sienų kabėjusias vienos iš baro iniciatorių Claudios Raichard-Mačiulis darytas fotografijas“, – rašo muziejaus atstovai ir nepamiršta padėkoti baro vadovei Virgita Kuprenienei bei Žilvinas Kuprėnas. 

Gegužės 2-ąją legendinio ir kauniečių, ypač – studentų, mėgstamo baro atstovai pranešė užveriantys duris. Baro „Facebook“ paskyroje buvo rašoma, kad gegužės viduryje „BO“ šventė 25-metį, kuris buvo paskutinis. Čia buvo primenama, kad baras atsidarė „gūdžiais 1994-aisiais, kai įėjus į barą, ant sienų kabančių milijonų paveikslų ir Keith Haring piešinukų nematydavai per ore pakibusius cigarečių dūmus“, o per ketvirtį amžiaus čia būta visko.

„BO“ nuotr.

„Kartu su „BO“ „gyventojais“ šventėme ir liūdėjome, tylėjome ir kalbėjome, siekėme į Lietuvą atvesti pasaulietišką pub’ų kultūrą ir familiarų aptarnavimą, matėme, kaip pas mus augo ištisos kartos, kaip keitėsi subkultūros ir muzikiniai stiliai. Kaip Lietuvoje pradėjo kurtis undergroundinė klubų kultūra, kaip mūsų draugai prie alaus bokalo kurdavo planus kaip atidarys savo barą (ir vėliau juos atidarydavo!), kaip legendiniame „BOškės“ antrame aukšte, kuriame šokant didesniam kiekiui žmonių, apačioje esančiame bare bokalai krisdavo iš lentynų, save atrado DJ’ėjai ir atlikėjai, kuriuos dabar žino kiekvienas“, – prisiminimais dalijamasi socialiniame tinklalapyje.

Jau gegužės pradžioje buvo nurodoma, kad tai paskutinis mėnesis, kada dar galima spėti apsilankyti šioje vietoje.

Birželio pradžioje baras skelbė daiktų aukcioną – siūlė įsigyti paskutiniąją „BO“ iškabą, baro vidaus tvarkos taisykles, garso kolonėles, knygų kampelį, evakuacijos planą, šviestuvą, skalbimo mašinos būgną ir kitus daiktus, keliančius ne vieno čia apsilankiusiojo prisiminimus.

„BO“ nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KAIMYNAS

Linkiu kad kuo maziau tokiu baru butu

wacekas

bo reiskia blue oyster -golubaya ustrica is policijos akademijos

Anonimas

Cia tai baras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS