Ramučių kultūros centras atsinaujino su trenksmu | KaunoDiena.lt

RAMUČIŲ KULTŪROS CENTRAS ATSINAUJINO SU TRENKSMU

  • 0

Po statybų maratono Ramučių kultūros centro direktorė Živilė Jurgaitienė balandžio 28-osios vakarą jau galėjo lengviau atsikvėpti: rekonstruotas kultūros centras pristatytas bendruomenei – ir ne bet kaip, o su triukšminga baikerių kolona, šiuolaikinio šokio skrydžiais, Lazermeno šou, vakaro viešniomis grupe „Electric Ladies“ ir Jono Mačiulio dėjimu į krepšį.

Už laisvę kovojanti Ukraina irgi nebuvo pamiršta: ansamblio „Viešia“ vadovė Jolanta Balnytė ukrainiečių garbei atliko patriotinę dainą.

Apibendrintai Ramučių kultūros centro atidarymo programa pavadinta „reSTART'u“.

Už kokybiškai atnaujintas patalpas dėkota Kauno rajono merui Valerijui Makūnui ir jo komandai, UAB „Baltijos plienas“ statybininkams ir visiems, anot R.Jurgaitienės, padėjusiems įkalti nors vieną vinį. „Turėsime vieną gražiausių kultūros centrų Kauno rajone“, – džiaugėsi direktorė.

Po simbolinio juostelės perkirpimo ir jaunųjų hiphopo šokėjų pasirodymo pastatą pašventino Karmėlavos Šv.Onos bažnyčios klebonas Virginijus Veprauskas: jis nedaugžodžiavo ir pakvietė visus į vidų.

Įvairovė: atidarymo šventė pasižymėjo turtinga programa. / KRS nuotr.

Atnaujinto pastato vestibiulyje buvo galima apžiūrėti parodą, kurios pavydėtų ir didžiųjų miestų galerijos. Spalvingų abstrakcijų autorė – Ramučiuose gyvenanti menininkė Živilė Barzdilauskaitė-Bergins žinoma tarptautiniu mastu. Jos darbai buvo eksponuojami Graikijoje, Italijoje, Ispanijoje, Indijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir kitose šalyse. Daug metų dirbusi keramike, menininkė prieš penketą metų ėmė tapyti ant drobės. Labai sėkmingai.

Pasak Ž.Jurgaitienės, atsinaujinusio Ramučių kultūros centro veikla ir toliau bus įvairialypė ir šiuolaikiška. Kultūrai bus naudojama ne tik salė, bet ir lauko amfiteatras, greta esantis parkas, kuriame vyksta „Gatvės roko“ festivalis, bendruomenės šventės.

Viename pastate su kultūros centru įsikūrusi pradinė mokykla, vaikų darželis, biblioteka. Karmėlavos seniūnija sparčiai auga, todėl Kauno rajono vadovai planuoja tolesnę infrastruktūros plėtrą.

GALERIJA

  • Erdvės: kultūrai bus naudojama ne tik salė, bet ir lauko amfiteatras, greta esantis parkas.
  • Įvairovė: atidarymo šventė pasižymėjo turtinga programa.
KRS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS