„Romuvos“ lauko kinas keliauja po parkus | KaunoDiena.lt

„ROMUVOS“ LAUKO KINAS KELIAUJA PO PARKUS

  • 3

Trečią savaitę vykstantys "Romuvos" lauko kino seansai, džiuginę žiūrovus prie Kauno "Žalgirio" arenos ir Panemunės šile, šį trečiadienį keliasi į naujai sutvarkytą Kalniečių parką.

Jau antrus metus iš eilės "Romuvos" komanda į lauko kino lokacijų sąrašą įtraukia ne tik miesto centre esančias vietas. "Kasmet ieškome naujų, jaukių, lauko kinui tinkančių erdvių, kuriose suburtume kiną mėgstančius bendraminčius. O tai, kad jų yra visame mieste, įrodo žiūrovų gausa – populiariausiuose seansuose apsilanko per 2 tūkst. žiūrovų", – po miestą keliaujančio lauko kino sėkme džiaugiasi Kauno kino centro "Romuva" kino programų koordinatorė Karolina Onusaitytė.

Tokios iniciatyvos prasmę mato ir Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas Simonas Kairys: "Šiuolaikinį žmogų nelengva atvesti į kino salę ar į kitą kultūros įstaigą, dažnu atveju kultūrinis vyksmas pats turi atsirasti ten, kur buriasi žmonės. "Romuva" per pastaruosius metus, kol vyksta pastato rekonstrukcija, parodė, kad neužsidaro tik tarp savo pastato sienų, o eina į viešas erdves, sutvarkytus parkus, sėkmingai pritraukia žiūrovų į laikinąsias patalpas. Tai labai praturtina miestiečių laisvalaikį, o miestas dėl tokių iniciatyvų tampa įdomus."

Trys kino seansai šią savaitę vyks Kalniečių parke, o kitą savaitę lauko kinas miestiečius kvies rinktis prie Kauno pilies. Lauko kino programoje, kuri tęsis iki pat rugpjūčio 10 d., žiūrovai ir toliau mėgausis kultūrų įvairove – net penki iš septynių po atviru dangumi rodomų filmų yra iš skirtingų šalių (Lietuvos, Lenkijos, Ispanijos, Prancūzijos ir Rusijos). Prancūziško kino gerbėjų laukia du nuotykių kupini filmai "Džiunglių įstatymas" ir "Pamišėlis Pjero". Lauko kiną vainikuos vieno ryškiausių šiuolaikinio kino kūrėjų Pedro Almodóvaro naujausias filmas "Skausmas ir šlovė", kurio filmavimo aikštelėje darbavosi vieni iš režisieriaus įkvėpimo šaltinių – aktoriai Antonio Banderas ir Penelope Cruz.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

senjoras

pramoga jaunimui, nes pagyvenę žmonės nedris 22val o kol baigsis ateis ir vidurnaktis, kai dabar pas mus vidury dienos atima rankinę ar paduria peiliu..

22 valandą

Anonimas

O kur rasti valandas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS