Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys | KaunoDiena.lt

ŠIMTMEČIO DAINŲ ŠVENTĖJE – GAUSUS KAUNO RAJONO ATLIKĖJŲ BŪRYS

  • 0

Vilniuje vykstančioje Šimtmečio dainų šventėje Kauno rajono atstovų balsas skambės tvirtai – į jubiliejinę, 20-tą kartą surengtą šventę išvyko 931 dalyvis.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, iš rajonų – tai pati skaitlingiausia delegacija.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Violeta Kutkienė pasakojo, kad į sostinę specialiais autobusais iškeliavo 14 folkloro ansamblių, 8 kapelos, 13 šokių kolektyvų, 5 suaugusiųjų ir 3 vaikų chorai, du orkestrai (Garliavos jaunimo ir Babtų „Algupys“), trys saviveikliniai teatrai (Garliavos kultūros ir sporto centro, Liučiūnų lėlių teatras, Vilkijos „Vizija“), Garliavos meno mokyklos liaudies instrumentų ir kanklių ansambliai – visus sunku išvardinti.

Šokių ir kiti meno kolektyvai dalyvaus tradicinėje eisenoje. Liepos 6 dieną dainininkai įsilies į daugiatūkstantinį Dainų šventės chorą. Šios dienos kulminacija  – „Tautiškos giesmės“ giedojimas 21 val.

Į liaudies meno parodą Šv. Jonų bažnyčioje atrinkta daug Kauno rajono menininkų darbų.

Keletą dienų saviveiklos kolektyvus lydėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, jo pavaduotojas Paulius Visockas, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė, kiti savivaldybės vadovai.

Trečiadienį nuo savivaldybės pastato startavo babtiškiai ir garliaviškiai.

„Mūsų Nepriklausomybė išaugo iš tautiškos kultūros lopšio, todėl Dainų šventė yra vienas svarbiausių atkurtos Lietuvos šimtmečio renginių. Ačiū už tai, kad šias tradicijas puoselėjate, mes jumis didžiuojamės“, – kalbėjo V. Makūnas, linkėdamas atlikėjams ir jų vadovams nebijoti lietaus ir kitų sunkumų. Kolektyvams jis įteikė po tradicinį lietuvišką šakotį. „Atsilaužkite po ragelį, atlaužkite draugui ir keliaukite su pakilia nuotaika“, – šypsojosi meras.

Daugelis Kauno rajono saviveiklos kolektyvų yra pasiekę aukštą meninį lygį ir žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tai Neveronių folkloro ansamblis „Viešia“ (vad. Jolanta Balnytė), Domeikavos vaikų folkloro ansamblis „Serbentėlė“ (vad. Daiva Bradauskienė), Batniavos folkloro ansamblis „Karklė“ (vad. Regina Aleknienė),  Babtų pučiamųjų orkestras „Algupys“ (vad. Jonas Girnius), Raudondvario folkloro ansamblis „Piliarožė“ (vad. Vilius Marma), Raudondvario mišrus choras „Svajonė“ (vad. Renata Mišeikienė) ir daug kitų.

GALERIJA

  • Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys
  • Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys
  • Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys
  • Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys
  • Šimtmečio dainų šventėje – gausus Kauno rajono atlikėjų būrys
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS