Slemo dirbtuvėse kvies prisijaukinti aštresnes temas | KaunoDiena.lt

SLEMO DIRBTUVĖSE KVIES PRISIJAUKINTI AŠTRESNES TEMAS

  • 0

Naujos kūrybos formoms atviri Kauno menininkų namai priima kūrybinio rašymo dirbtuvių "Slemas – problemos ir aštresnės temos", kurias ves aktorius ir 2019 m. nacionalinio slemo nugalėtojas Juozas Ališauskas, dalyvius.

Dirbtuvių metu dalyviai galės pirmą kartą išbandyti savo jėgas rašant slemo – dar vadinamo džiaziuojančia, improvizuojamąja žodine poezija – tekstus arba toliau stiprinti savo aštraus liežuvio raumenį. Šios dirbtuvės yra pirmas iš keturių ciklo renginių, vedančių į nacionalinę slemo atranką, kuri vyks lapkričio 27-ąją. Atrankos nugalėtojas atstovaus Lietuvą tarptautiniame vadinamojo šnekamojo žodžio konkurse "Superheroes of Slam" Berlyne, kur sąmojais susikaus dalyviai iš Amsterdamo, Atėnų, Barselonos, Berlyno, Stambulo ir Mančesterio.

"Eilėraštis, manifestas, repo kūrinys, performansas, rauda ar rinkiminė kalba ant bačkos – tai skirtingi išraiškos būdai, bet sleme nė vienas ne geresnis už kitą. Svarbu, ką gauna publika. Todėl naudojantis tarptautinio šnekamojo žodžio konkurso tema – tapatybė, siekiame įkvėpti slemo kūrėjams ne tik išraiškos, bet ir turinio drąsos. Gyvename tokiame pasaulyje, kur kūrybos neatskirsi nuo politikos, socialinių klausimų ir aštraus atvirumo. "Trenksmo" cikle to ir nenorėtume, atvirkščiai – norime suteikti kūrėjams erdves ir priemonių šias temas drąsiai ir kūrybiškai įkūnyti", – pasakojo Kauno menininkų namų literatūros edukacijos programos "Trenksmas" vadovė Asta Volungė.

Gyvename tokiame pasaulyje, kur kūrybos neatskirsi nuo politikos, socialinių klausimų ir aštraus atvirumo.

Šių ir vėlesnių dirbtuvių tikslas – mokyti ir mokytis rašyti tekstus, kurie skatina žmones klausti, mąstyti ir diskutuoti.

Lapkritį antrąsias dirbtuves ves ne kartą slemo konkursus nugalėjęs Jovaras Kelpšas, o trečiąsias – slemerė ir režisierė Greta Štiormer. Artimiausios dirbtuvės su J.Ališausku padės į identiteto temą pažvelgti plačiau nei asmeninės patirtys, nebijant prisiliesti prie globalesnių socialinių, politinių ir ekonominių problemų. Taip pat daugybę kartų ant slemo ir teatro scenos lipęs J.Ališauskas pasidalys patirtimi, kaip tekstą įtaigiai, aiškiai ir užtikrintai perteikti gyvai prieš auditoriją. Tai puiki proga nesivaikyti ne visada aplankančių mūzų, o išmokti, kaip pasiruošti tekstus iš anksto, su daugkartiniu slemų nugalėtoju.

Renginys nemokamas, tačiau dalyviai kviečiami registruotis tinklalapyje www.kmn.lt.


Kas? Kūrybinio rašymo dirbtuvės "Slemas – problemos ir aštresnės temos".

Kur? Kauno menininkų namuose.

Kada? Spalio 6 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS