Šokio teatras ieško kūdikių | KaunoDiena.lt

ŠOKIO TEATRAS IEŠKO KŪDIKIŲ

  • 10

"Kaunas 2022", bendradarbiaudamas su šokio teatru "Dansema", gruodžio 3–10 d. organizuoja kūrybines-edukacines šokio spektaklio dirbtuves kūdikiams.

Dirbtuvių, skirtų 8–14 mėnesių kūdikiams ir jų tėveliams, seneliams ar globėjams, metu mažieji dalyviai kartu su profesionaliais scenos atstovais kurs spektaklį savo bendraamžiams. Dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija: http://bit.do/dirbtuviu-registracija.

Pirmąkart Kaune ir Kauno rajone rengiamose šokio spektaklio kūdikiams kūrybos dirbtuvėse, tyrinėjant įvairius daiktus ir judesius, bus ugdomos vaikų kūno fizinės savybės: koordinacija, pusiausvyra, smulkioji motorika. Mažieji mokysis judesių, kurių dar nemoka (šliaužti, ropoti, sėdėti, eiti, verstis, suktis, linguoti ir kt.), lavins vaizduotę.

Užsiėmimus dirbtuvių metu, pagal šiuolaikinio šokio edukologės ir socialinių mokslų daktarės Birutės Banevičiūtės sukurtą šokio ugdymo metodiką, skirtą ankstyvo amžiaus kūdikiams, ves specialiai apmokyti šokėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis.

45 min. trunkančių užsiėmimų metų šokėjai-pedagogai, kartu su vaikais atliks judesius ir jų derinius, sudarydami sąlygas pirmiesiems vaikų šokio potyriams. Tokie uždaviniai mažiesiems – ne tik kūno koordinacijos ir taisyklingos laikysenos, bet ir šokio kaip kinestezinio (judesio) meno suvokimo, pagrindas.

Dirbtuvių dalyviai – kūdikiai – taps naujai kuriamo šokio spektaklio "Laikrodininkas", skirto 1–3 metų vaikams, bendraautoriais ir pirmąja spektaklio fokus grupe. "Vaikai yra jauniausioji mūsų visuomenės dalis – auganti auditorija, kuri netruks tapti Kauno miesto ir rajono kultūros įstaigų lankytojais. Meninė aplinka labai svarbi jų raidai ir kūrybiškumui, tad tikime, kad, užmezgus santykį nuo mažų dienų, galime tikėtis užsiauginti sąmoningą kultūros žiūrovą ir kūrėją. Bendradarbiaudami su šokio teatru "Dansema" siekiame atverti šiuolaikinės kultūros duris patiems mažiausiems ir pakviesti juos ne tik pažinti, bet ir patiems tapti kūrybinio proceso dalimi", – pasakoja jaunimo programos "Kylantis Kaunas" kuratorė Vaida Venckutė-Nagė.

Mažiausius dirbtuvių dalyvius atlydėję suaugusieji taip pat išmoks įdomių dalykų. Dalyvaudami dirbtuvėse kartu su mažaisiais ir stebėdami mažylių kūrybos procesą, jie sužinos ne vieną paslaptį, padėsiančią jiems suprasti, kaip vaikai supranta šokį ir tą supratimą išreiškia.


Kas gali dalyvauti?

8–14 mėnesių kūdikiai (labai svarbu laikytis nurodytų vaiko amžiaus ribų, nes tik taip pedagogai galės užtikrinti kokybišką mažųjų šokėjų patirties įgijimo procesą),

Kiekvienas dalyvaujantis kūdikis gali atvykti su vienu suaugusiuoju.

Užsiėmime gali dalyvauti iki penkių stebėtojų (choreografai, šokėjai, šokio pedagogai, ankstyvojo ugdymo pedagogai).

Dirbtuvių datos ir vietos.

Gruodžio 3 d. 11 val. Ringauduose (Ringaudų laisvalaikio salė, Gėlių g. 2, Ringaudai, Kauno r.).

Gruodžio 10 d. 10 val. Šančiuose (Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Šančių padalinys, Sandėlių g. 7, Kaunas).

Gruodžio 10 d. 15 val. Akademijoje (YAMAHA muzikos mokykla, Pilėnų g. 1, Akademija, Kauno rajonas).

Gruodžio 11 d. 10 val., Kauno senamiestyje (TEMPO erdvė, M.Daukšos g. 34, Kaunas).

Gruodžio 11 d. 15 val. Ilgakiemyje (Ilgakiemio laisvalaikio salė, Pajiesio g. 1, Ilgakiemis, Kauno rajonas).

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Arnas

Tuoj tarnyba pririnks.

Tokie mažutėliai

dar ne visai gerai vaikšto, o čia jau kviečia į šokius! Kas čia per navynos?!

mociute

o negali atvykti kudikis su mama ir teciu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS