Tarptautinės džiazo dienos proga – Kauno bigbendo muzikinė dovana | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINĖS DŽIAZO DIENOS PROGA – KAUNO BIGBENDO MUZIKINĖ DOVANA

  • 3

Kauniečių puikiai pažįstami koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ kolektyvai net ir karantino laikotarpiu išlieka kūrybiški, aktyvūs ir kupini geros nuotaikos.

Internetinėje erdvėje jau ne kartą galėjome gėrėtis jų iš namų paruoštomis muzikinėmis dovanomis.

„Džiaugiuosi, o kartu ir didžiuojuosi muzikantų entuziazmu, kūrybiniu polėkiu bei noru muzika dalintis su kitais žmonėmis“ – sako koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius.

„Paskelbus karantiną ir įvedus daugelį ribojimų, turėjome likti namuose, o atlikėjams suteikti atostogas, nes nėra galimybės vykdyti įprastinės koncertinės veiklos. Tačiau muzikai nėra atostogų. Net ir negalėdami muzikuoti drauge, atlikėjai tai daro atskirai“ – sako jis. 

Šiandien, balandžio 30-ąją, švenčiame Tarptautinę džiazo dieną, kurios vienas tikslų – suburti džiazo bendruomenę. Šia proga Kauno bigbendas klausytojams dovanoja dar vieną muzikinę dovaną iš namų. Pasak kolektyvo dirigento Jievaro Jasinskio, kūrinys pasirinktas neatsitiktinai. „Pavadinimas „Pick up the pieces“  šiandien simbolizuoja, kad iš atskirų orkestrinių partijų surinkta muzika bei kolektyvas yra tvarus darinys, ir jau visai netrukus vėl galėsime groti drauge, o su žiūrovais susitikti gyvai, ne prie kompiuterių ekranų“, – sako kūrėjai.

Su Tarptautine džiazo diena!

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ačiū

Šaunuoliai! Gerai skamba. Ačiū!

Darius

Ačiū Bigbendui

Karantino pabaiga

Šunuoliai Kaunas jėga! JAZZ JAZZ JAZZ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS