Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais | KaunoDiena.lt

VELYKŲ MUZIKA SU PRANCŪZIŠKAIS PASISVEIKINIMAIS

  • 0

Antrąją šv. Velykų dieną su muzika švęsime prisikėlimą, pavasario pabudimą ir kaip kasmet – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ kviečia išeiti į miesto gatves, nusišypsoti, o pasivaikščiojus – būtinai apsilankyti Kauno šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, kur 14 val. vyks nemokamas koncertas „Velykų muzika.Salut, le printemps“!

„Šiemet Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ su vyriausiuoju dirigentu Giedriumi Vazniu miestiečiams ir svečiams parengė ypatingą muzikinę programą, nes koncertas ne tik skleis šventinę šv.Velykų dvasią, bet taps finaliniu Frankofonijos mėnesio akordu“ – programos užsklandą atveria kasmetinio Velykų muzikos koncerto rengėjas – KĮ „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius.

Populiarias džiazo melodijas gros orkestras „Ąžuolynas“, o prie jo jungsis Kauno miesto partnerio – Grenoblio (Prancūzija) jaunieji solistai Marie-Alix Garreau ir Ilan Abu Baker, kurie sustiprins prisikėlimo bei pavasarinio dvelksmo pojūtį.

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ visada laukiamas, nes jo muzikavimu Kauno miesto gyventojai mėgaujasi jau šešiasdešimt trečius metus, tačiau būsimo koncerto svečiams viešnagė Lietuvoje bus pirma. Marie-Alix Garreau ir Ilan Abu Baker šiai koncerto programai parengė solines kompozicijas bei duetus.

Paprašius papasakoti daugiau apie save, abu jaunieji dainininkai paminėjo, kad su muzika pradėjo draugauti vaikystėje. Marie-Alix fortepijonu groja nuo šešerių metų, Illan saksofoną atrado būdamas septynerių, paauglystėje jį viliojo breikas, repas, o vėliau pradėjo mokytis klasikinio dainavimo ir nusprendė būtent šioje srityje plėsti savo akiratį ir profesiškai tobulėti.

Pamėgusi groti fortepijonu Marie-Alix įstojo į Grenoblio konservatoriją, dar vėliau savo studijas nusprendė papildyti dainavimu. Būtent Grenoblio konservatorijoje prasidėjo jos kūrybiniai bandymai – miniatiūros žanrų fortepijonui ir violončelei kūrimas, muzikos kūrimas dokumentiniam filmui. Grenoblio konservatorijos auklėtiniai Marie-Alix Garreau ir Ilan Abu Baker nuolat atranda save naujuose projektuose, dainuoja įvairiuose ansambliuose, choruose – visur, kur galima išreikšti save dainuojant. „Pirmą kartą skrisime į Lietuvą tęsti savo muzikinikų nuotykių ir labai laukiame šio koncerto“, – dalinasi savo emocija Marie-Alix Garreau.

„La Vie en rose“ (Rožinis gyvenimas), dainuota Editos Piaf, „Maria“ iš L.Bernšteino miuziklo „Vestsaido istorija“, G. Geršvino kompozicijos, L.Rimšos „Strazdas“ ir dar daug šviesių bei viltingai nuteikiančių kompozicijų skambės po bažnyčios skliautais ir sveikinsime vieni kitus su Prisikėlimu, gamtos pabudimu.

GALERIJA

  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
  • Velykų muzika su prancūziškais pasisveikinimais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS