Vienintelis Kaune džiazo klubas | KaunoDiena.lt

VIENINTELIS KAUNE DŽIAZO KLUBAS

  • 3

Kaunas rengia didžiausią džiazo festivalį Lietuvoje, o dabar jis turi ir džiazo klubą, kuriam rūpi ne tik groti, bet ir džiazas iš esmės.

Kiekvieną savaitę Teatro klubą aplanko atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio, todėl miestiečiai gali pratintis prie aukščiausių pasaulinio džiazo standartų. Koncertai kartais būna dviejų dalių. Pirma dalis – akademinio stiliaus profesionalūs koncertai Teatro klubo scenoje, antra dalis – Harlemo stiliaus pogrindinis džiazo jam session Teatro klubo rūsyje.

Svarbu ne tik groti. JAM SESSIONS

Kaip kūrėsi džiazas? Iš kur jis atsirado? Amerikietiško Harlemo stiliaus jam geriausiai atsakys į visus jūsų klausimus ir leis pamilti šią muziką iš naujo.

Spalio 5 dieną vyks MENT4L – koncertas, po kurio vyks jam session kartu su Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Džiazo katedra.

Pirma dalis – tarptautinis kolektyvas, kurį sudaro keturi ambicingi atlikėjai: fenomenalus pianistas iš Škotijos – Fergusas McCreadie; vieni aktyviausių jaunosios kartos Italijos džiazo scenos atstovai – kontorabosininkas Michelangelo Scandroglio ir būgnininkas Mattia Galeotti; vienas perspektyviausių Lietuvoje jaunosios kartos džiazo gitaristų – Mindaugas Stumbras.

Šis ansamblis pasižymi itin aukštu meistriškumu, reguliariai koncertuoja Europoje. Prieš porą metų kolektyvas išleido albumą su pasauline žvaigžde – saksofonininku Seamusu Blake‘u. Koncerte skambės autorinė kolektyvo muzika, įkvėpta škotų ir italų folkloro bei moderniojo džiazo.

Antra dalis – jam sessions.

TAI SVARBU JAUNAJAI KARTAI

Jam sessions organizuojami po koncerto, todėl juos visada prižiūri profesionalai. Studentams yra suteikiama galimybė tobulėti, bendrauti, dalytis ir groti kartu su džiazo žvaigždėmis. Svarbu ieškoti įkvėpimo ir būti motyvuotam.

Atidaro – MENT4L. Prižiūri – VDU Džiazo katedra. Studentams:  50 proc. nuolaida bilietams, 10 proc. nuolaida meniu. Studentams – ne patys lengviausi laikai, tačiau jie turi teisę nueiti į koncertą. Ten jie yra laukiami ir mums labai svarbūs!

Teatro Klubas, spalio 5 d. Bilietus platina kakava.lt arba + 370 655 22 229.

 

GALERIJA

  • Vienintelis Kaune džiazo klubas
Partnerių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žodžiu

Apie nieką.

Spenius

Džiazo klausosi tik Selo gerbėjai, kai jiems viduriai užkietėja! Vot Tak to!

Miles Davis

Nieko nesupratau. Kažkokia čipucha.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS