Vilijampolėje menininkai kvietė į dirbtuves | KaunoDiena.lt

VILIJAMPOLĖJE MENININKAI KVIETĖ Į DIRBTUVES

Keramikai kvietė vieną ramų vakarą praleisti menininkų apsuptyje. Toks renginys vyksta jau antrą kartą šiais metais, o su jais bendradarbiauja ir kultūros skatintojai "Fluxus Labas".

Vos atėjus į Keramikos pastato kiemą, buvo galima išvysti būrelį žmonių: vieni sėdėjo ant suoliukų, kiti varstė akimis meno dirbinius, sudėliotus ant spalvotų padėklų, treti šnekučiavosi, gėrė arbatą. Į Keramikos pastatą tikrai verta užsukti, nes čia įsikūrę daugiau nei 20 menininkų: nuo keramikų ar stiklapūčių iki tapytojų ar juvelyrų.

Pats pastatas yra itin senas, nerenovuotas ir kupinas istorijų. Užėjus į keramikės Gražinos Sakalauskaitės studiją galima pastebėti, jog keliose vietose lubas pakeitė fanera, staliuką – dėžė, o lentynėlės aplūžusios. Tačiau pati keramikė dėl to visai nesisieloja. Jos nuomone, taip ir turi atrodyti menininko dirbtuvės: "Čia, labai labai labai gera atmosfera. Nesvarbu, kad neremontuota, galėtume ir pasiremontuoti, bet būtų nebeįdomu paskui. Vienas draugas ir sako: "Jetau, čia jūsų stalas?! Taigi mes likviduojam mokyklą tokią, ten tų stalų, visokių baldų yra, mes čia jums stalą pastatysim". Kokia gi bus dirbtuvė, jei sustatys čia kažkokius stalus valdiškus?" Ir beveik visose dirbtuvėse yra šiokio tokio chaoso, tačiau visi ligi vieno menininkai teigė, kad taip jiems net smagiau.

Lauke buvo galima pastebėti, kad beveik visi renginio dalyviai yra pažįstami. Didžioji dalis – menininkai, kurie nuomojasi patalpas Keramikos pastate, kita dalis – jų draugai. Visgi per vakarą atėjo ir nemažai žmonių iš gatvės. Jie žavėjosi, kaip jaukiai ir kūrybingai buvo pasirengta šiam vakarui: padėklai vietoje stalų, kalėdinė girlianda ant medžio žavesiui suteikti, kampe sudėti užklotai, jei pasidarys vėsu, o rytietiška muzika ir projektoriaus kuriami vaizdai – tobulas vakaro apipavidalinimas. Tokia nuotaika tiesiog traukte traukė žmones ir pažindino juos ne tik su menu, bet ir su bendruomene.

Būtent todėl Kauno Europos kultūros sostinės puslapio "Fluxus Labas" koordinatorė Stefanija Paulauskaitė džiaugėsi. Vakaro pradžioje minėjo, kad bendruomenės subūrimas ir yra šio pasisėdėjimo tikslas: "Mūsų vienas tikslų yra aktyvinti Kauno miesto bendruomenes, kad jos tiesiog telktųsi ir aktyvėtų. Šitas renginukas yra vienas iš "Labas, Vilijampole" iniciatyvų."

GALERIJA

  • Vilijampolėje menininkai kvietė į dirbtuves
  • Vilijampolėje menininkai kvietė į dirbtuves
A. Čepurnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

lola

Kauno locham kultūros nereikia

:)

Susirinko kentai pasibarškint...:))))

Rachael Seymour

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS