Kandžiojamą augintinį gelbėjusi ir traumą patyrusi moteris: norėtųsi, kad žmonės būtų atsakingesni | KaunoDiena.lt

KANDŽIOJAMĄ AUGINTINĮ GELBĖJUSI IR TRAUMĄ PATYRUSI MOTERIS: NORĖTŲSI, KAD ŽMONĖS BŪTŲ ATSAKINGESNI

Raudondvario gyventoja Rasa Bogomolovienė dabar jau gali lengviau atsikvėpti – ketvirtadienį atsirado prieš porą dienų dviejų šunų apkandžiotas ir iškart po nelaimės pabėgęs jos keturkojis Tobis. „Matyti, kaip tavo augintinį kandžioja kiti šunys, yra neatlygintina žala, – pasakoja dėl nelaimės labai išgyvenusi moteris, kuri per nemalonų incidentą ir pati patyrė traumą. 

Išplėšė iš rankų

„Jeigu vaikščiosite po Šilelio pievas, per miškelį nuo Šilelio į Raudondvarį, aplink kapines ar prie dviračių tako, prašau atkreipkite dėmesį, nes apkandžiotas ir pabėgęs šuo dar neatsirado“, – pagalbos feisbuko grupėje „Raudondvariečių bendruomenė“ prašė antradienį pabėgusio maždaug penkerių metų amžiaus augintinio šeimininkė.

Moteris portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad nelaimė nutiko netrukus, kai iš miškelio pamatė ateinančius pažįstamus žmones su trimis šunimis.

„Ėjome per pievą ir pamatėme, kad iš miškelio ateina pažįstami žmonės, kaimynai, kurie su savimi turėjo tris šunis: vienas jų – visai mažiukas šuniukas, o kiti du – koviniai šunys. Vienas – panašus į Stafordšyro bulterjerą, o kitas – į bokserį. Nežinau, ar jie yra grynaveisliai šunys, ar ne, bet jie abu buvo palaidi ir be antsnukių, – pasakojo R. Bogomolovienė. – Iš tolo pamatę šunis, savo keturkojį paėmėme ant rankų, į glėbį, ir ėjome visai į kitą pusę, toliau nuo takelio, bet pribėgo bokseris ir išplėšė jį iš mūsų rankų. Abu suaugę šunys Tobį kandžiojo, bokseris laikė jį įsikandęs, o kitas – kandžiojo galvą. Mūsų šuniukas išsinėrė iš antkaklio ir pabėgo. “

Abu suaugę šunys Tobį kandžiojo, bokseris laikė jį įsikandęs, o kitas – kandžiojo galvą. Mūsų šuniukas išsinėrė iš antkaklio ir pabėgo.

Raudondvario gyventoja neslepia, kad po šios nelaimės ir jai pačiai teko kreiptis į medikus. „Po bandymo išvaduoti šuniuką teko kreiptis į traumatologus, nes skilo delnikaulis. Dabar ranka – longetėje“, – sakė moteris.

Šuniuko šeimininkai ieškojo pusantros paros. Pašnekovė dabar džiaugiasi, kad ketvirtadienį viena moteris paskambino ir pasakė, kad nelaimėlis atklydo į jos kiemą.

Apkandžioja ne pirmą kartą

R. Bogomolovienė yra įsitikinusi, kad palaidi šunys kelia grėsmę aplinkiniams. „Kalbant apie šį kaimyną, tai mūsų šuniukas jo augintinių buvo apkandžiotas jau antrą kartą. Pirmą kartą šuniuką vežėme operuoti, nes buvo perkąstas pilvas. Tuomet į policiją nesikreipėme, pakalbėjome su kaimynu, kad nepaleistų šuns, galbūt ir patys jautėme kaltę, kad nesugebėjome savo šuns apsaugoti. Tuomet mano sūnui, kuris bandė apginti šuniuką, apkandžiojo rankas, – pamena pašnekovė. – Šį kartą kreipėmės į policiją ir parašėme pareiškimą dėl apkandžioto šuniuko ir palaidų vedžiojamų šunų. Kaimynas pats pripažino, kad visada nusileidęs per miškelį link Šilelio kaimo paleidžia šunis be pavadėlių. To neturėtų būti, nes šunys atrodo gana agresyviai. Pats kaimynas didelio bokserio nesugebėjo suvaldyti, ir šaukė, ir bėgo iš paskos, jo pavyti nesugebėjo, gana ilgai užtruko, kol pavyko atplėšti nuo mūsų šuns, į kurį jis buvo įsikandęs.“

Tobis po operacijos, kai buvo apkandžiotas pirmą kartą. R. Bogomolovienės nuotr.

Moteris teigia, kad problemų kilo tik su šiuo kaimynu, tačiau yra mačiusi, kad dviračių take nuo Šilelio iki Kulautuvos žmonės dažnai paleidžia pabėgioti šunis, tačiau pamačius ateinančius kitus keturkojus, savo augintinį pririša. Pašnekovė atvira – savo nedidelį šunį jie visuomet vedžioja pririštą. 

„Manau, kad paleidus šunį, žmogus turėtų jam bent antsnukį uždėti. Kai šuo yra didelis ir atrodo agresyviai, tai svarbu, kad kiti žmonės nebijotų, – sakė moteris. – Pažiūrėjus į tokį didelį šunį yra baisu: jis nuolat loja, šokinėja prie tvoros. Dėl šio kaimyno augintinių elgesio ir daugiau žmonių yra kreipęsi į policiją.“

Atsiradus sužalotam augintiniui, šeimininkai apsilankė pas veterinarijos gydytojus. „Šuniuką apžiūrėjo, sakė, kad yra menka pilvo išvarža – galimai ji pati susitvarkys –, tačiau šuniukui sukandžioti lytiniai organai, tai jis labai daug šlapinasi. Po visą kūną – mėlynės ir įkandimai, bet labai rimtų pažeidimų nepastebėjo. Šuniukui – stresas, jis liūdnas, lėtai juda, jam viską skauda, bet labai tikiuosi, kad greitai jausis geriau“, – pasakojo moteris.

Po nelaimės keturkojis lėtai juda ir, anot šeimininkės, yra labai liūdnas. R. Bogomolovienės nuotr.

R. Bogomolovienė teigė, kad šeimininkas, kurio šunys apkandžiojo jos keturkojį, trečiadienį teiravosi, ar nelaimėlis atsirado, žadėjo atlyginti žalą. „Nelabai noriu prasidėti, – atviravo moteris. – Matyti, kaip tavo šunį kandžioja kiti šunys, yra neatlygintina žala. Patyriau didžiulį stresą, nes mūsų šuo yra labai mylimas ir prižiūrėtas. Norėtųsi, kad žmonės būtų atsakingesni ir stengtųsi vieni kitus apsaugoti.“

Žmonių neatsakingumas

Kita Raudondvario gyventoja Laura Jatulienė teigė, kad ši nelaimė suvirpino jos širdį ir ji taip pat ieškojo dingusio apkandžioto keturkojo.

„Šis šuniukas dingo antradienį, o kadangi mes gyvename pamiškėje, tai matėme, kaip jo ieškojo ir nerado. Myliu gyvūnus, tad pabėgusio šuns šeimininkams parašiau pati, kitą dieną pati ieškojau to šuniuko – perėjau mišką, bet jis didelis, tad tokį mažą šunį jame rasti yra sunku. Galvojau, kad ši istorija baigsis ne taip laimingai“, – pasakojo L. Jatulienė.

Anot jos, Raudondvario bendruomenė yra draugiška, kultūringa, bet pastaruoju metu tenka kovoti su palaidais šunimis. „Jų nėra daug, bet šie šunys nėra klajojantys, jie turi šeimininkus, namus, bet žmonės neatsakingai juos paleidžia. Su tuo kovojama, bet nepaisant to, yra tokių atvejų, kaip ši istorija, – moteris svarstė, kad bėda veikiausiai yra ir todėl, kad nėra aikštelių, kur šunis būtų galima paleisti pabėgioti. – Šie šunys nėra agresyvūs, tačiau tai yra viešosios tvarkos pažeidimas. Pati auginu nedidelės veislės keturkojį, bet jis visuomet yra pririštas. Taip reikia. Jei nori, kad šuo išsikrautų fiziškai, tai yra alternatyvų, tačiau, aišku, lengviausia jį paleisti. Kas tuomet garantuoja žmonių ir kitų gyvūnų saugumą? Ši nelaimė įvyko netoli mūsų namų, o mes čia einame pasivaikščioti su vaiku. Agresyvūs šunys turi būti su antsnukiu ir nepaleisti – nesvarbu, ar pieva, ar ne. Dviračių takas, vedantis į Kulautuvą, yra populiari vieta, čia būna daug žmonių. Šio gyventojo augintiniai ne pirmą kartą užpuola šunį – tai ne tik neatsakinga, bet reikia imtis veiksmų.“

Moteris pasakoja, kad dėl palaidų šunų dažniausiai gyventojai į policiją nesikreipia, o praneša apie tai virtualioje erdvėje. „Bendruomenė yra aktyvi feisbuke, tai mes nufotografuojame palaidą šunį ir apie tai paskelbiame, – teigė  L. Jatulienė, prisiminusi, kad ir jai yra tekę atsidurti ne itin komfortabilioje situacijoje. –  Kreipiausi į seniūnę, nes prie pat vaikų darželio bėgiojo šuo.  Nuvedusi vaiką į darželį negalėjau eiti pasivaikščioti su šuniu, nes aplink bėgioja kažkoks rikis šmikis, bet jis urzgia. Tai – nepatogumas. Kodėl turi jausti diskomfortą dėl kitų žmonių neatsakingumo? Visi norime saugiai jaustis ir gyventi komfortabiliai.“

Aiškinasi policija

Kauno policijos atstovai patvirtino, kad juos taip pat pasiekė informacija dėl šio įvykio.

„Balandžio 20 d. 22.30 val. gautas pranešimas, kad Kauno r., Raudondvario k., prieš pora valandų vaikštant su šunimi buvo užsipulta kito šuns. Pranešėjo šuo buvo sužeistas, nurodė, kad taip atsitinka nebe pirmą kartą“, – detalizavo Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Kauno rajono policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirtų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo. Už tai numatytos baudos nuo 150 iki 300 šimtų eurų.

GALERIJA

  • Kandžiojamą augintinį gelbėjusi ir traumą patyrusi moteris: norėtųsi, kad žmonės būtų atsakingesni
  • Kandžiojamą augintinį gelbėjusi ir traumą patyrusi moteris: norėtųsi, kad žmonės būtų atsakingesni
  • Kandžiojamą augintinį gelbėjusi ir traumą patyrusi moteris: norėtųsi, kad žmonės būtų atsakingesni
Asmeninio arch. nuotr.
Gairės: šuo, apkandžiotas šuo, Raudondvaris, pabėgo šuo, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Šeimininkas visada ir viskuom yra panašus į savo augintinį...

Rasa

Kodėl tokie šunys vaikšto palaidi ir be antsnukiu ,praeina policija pro šalį ir nieko nesako ,taip buvo ir mano šuniukui kai buvo sūnų paroda Druskininkuose prie ežero vedžiojau savo maža augintinį o iš priekio atėja du dideli tipo mokyti parodiniai šunįs užpuolė ir sukandzoijo mano šuniuką cvergsnauceri ,va tau ir mokyti jie turi būti vistiek su antsnukiais kai seimininkai išsiveda į viešas vietas

vilius

giarbemieji ,kreiptis KAune i mentus tik laiko gaišimas.pas mus daugiabučio kiememetalo vagys nupjove ir pavoge krepšinio stovą,mentu atsakymas,materialines žalos jums nepadaryta ir baigta,tolkia ŽALIakalnio policijos vadinamu tyreju nuomomne.jie dabar blogesniu užsovietine miliciją.Atsakymą gausit kaltininkai nerasti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS