Ar spės laiku atidaryti Pilies žiedą? | KaunoDiena.lt

AR SPĖS LAIKU ATIDARYTI PILIES ŽIEDĄ?

Sparčiai tirpsta laikas, iki kada turi būti užbaigti visi Pilies žiedinės sankryžos tvarkymo darbai. „Kauno diena“ pasidomėjo, kokie darbai jau atlikti ir kas dar liko.

Viskas pagal planą

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis turėjo gerų žinių ir nurodė, kad Pilies žiedo ir jo prieigų rekonstrukcija vyksta pagal planą.

„Viskas klostosi pagal planą ir numatyta iki rugsėjo 1 d. paleisti transporto eismą“, – pažymėjo specialistas.

Gegužės viduryje buvo sustabdytas eismas Jonavos ir Šauklių gatves jungiančioje žiedinėje sankryžoje bei užvirė šios eismo arterijos rekonstrukcijos darbai. Siekiant optimaliai išnaudoti laiką, kartu uždarytas ir P.Vileišio tiltas, siekiant pašalinti atsiradusius defektus. Taip pat automobiliai buvo nepageidaujami ir dalyje Šv.Gertrūdos gatvės.

Viskas klostosi pagal planą ir numatyta iki rugsėjo 1 d. paleisti transporto eismą.

Kokie darbai atlikti?

Visą vasarą darbų tempo niekas mažinti negalėjo, tad dabar miesto atstovai vardija, kas per šį laiką jau atlikta.

„Žiedinėje sankryžoje ir jos prieigose paklota nauja asfalto danga, pabaigos link artėja P.Vileišio tilto atnaujinimo darbai“, – kalbėjo A.Pakalniškis.

Jau anksčiau pakeistos požeminės komunikacijos, atnaujintas troleibusų kontaktinis tinklas, darbus baigia ir elektrikai, reguliavę naują gatvės apšvietimo sistemą.

Kelininkai pluša visu tempu, kad iki rugsėjo 1-osios spėtų viską padaryti. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Laukia naujovės

Po rekonstrukcijos eismo dalyviai turės priprasti prie naujos tvarkos, nes didesnis dėmesys bus skiriamas viešajam transportui, kuris turės atskirą juostą. Taip bus užtikrinama, kad autobusai ir troleibusai piko metu galės laisvai važiuoti ir keleivius vežti pagal numatytą grafiką.

„Vykdant rekonstrukcijos darbus papildoma juosta bus įrengta Šauklių gatvėje, kuri bus skirta tik viešajam transportui, todėl dabar naikinama įvaža ties viešojo transporto stotele „Kauno pilis“. Taip viešasis transportas turėtų kur kas sklandžiau įsilieti į bendrą eismo srautą“, – apie esmines permainas Pilies žiede komentavo A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas nurodė, kad eismo naujovės numatytos ir Šv.Gertrūdos bei Gimnazijos gatvių sankryžoje. Šioje vietoje posūkis į dešinę, Karaliaus Mindaugo prospekto kryptimi, bus susiaurintas nuo dviejų iki vienos eismo juostos, įrengiant nereguliuojamą pėsčiųjų perėją.

„Nebeliks ir išvažos šalia žemės sklypo Jonavos g. 16. Ten paliekama tik įvaža. Šis sprendimas priimtas dėl pėsčiųjų saugumo, nes taip sudaroma žymiai siauresnė eismo juosta, kurią reikia pereiti“, – aiškino A.Pakalniškis.

GALERIJA

  • Sparta: kelininkai pluša visu tempu, kad iki rugsėjo 1-osios spėtų viską padaryti.
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Taigi

Senamiestyje ir miesto centre neturi vazineti masinos ir tersti ora.Tik viesasis transportas.

Mentas

Daug daro vieninga shai ka, bet reikia kazka tai uzbaigti po velniu. Tiltuka pestiesiems i sala nesugeba treti uzbaigti . Pavasari tiek buvo pastatyta ir dabar nieko nepajudejo i prieki. Kodel privatus mero statiniai isdygsta per trumpiausia laika ? Gal negausios statybininku pajegos nukreipiamos i Privacias statybas?

Auklėtoja Zita

Yra daug darbo rankų, manau, gerb.meras rastų jų greitai,jeigu matytų, kad nespėja laiku.Aš iš to žiedo žalios vejos tuos surūdijusius ,,raitelius" išjodyčiau,perdažyčiau.Geresnių idėjų paieškočiau .Gerai apšviesti .Gerai viešojo transporto juosta.Galėjo požeminę perėję išrausti dar vieną...ar viaduką stiklinį..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS