Atostogoms kauniečiai ieško pigesnių variantų | KaunoDiena.lt

ATOSTOGOMS KAUNIEČIAI IEŠKO PIGESNIŲ VARIANTŲ

Dalį atlyginimo vis sparčiau suvalgant infliacijai, taupymo režimą tenka įjungti ir planuojant atostogas. Laisvės alėjoje žurnalistų kalbinti kauniečiai teigė dabar labiau nei anksčiau planuojantys, kiek išleis per atostogas, ir ieškantys būdų sutaupyti.

Ribotas biudžetas

Vaida pasakojo šeimos ir savo asmeninėms atostogoms išleisianti apie 1 tūkst. eurų. „Iš pradžių kelioms dienoms su draugėmis skrisiu į Amsterdamą, o šeimos atostogos bus ekonominės: su vyru ir dviem dukromis savaitei važiuosime į Latvijos pajūrį. Infliacija verčia ieškoti pigesnių variantų: ten nakvynė pajūrio miesteliuose kainuoja pigiau nei Lietuvoje“, – palygino Vaida.

Julija atostogoms ketina skirti didesnę sumą nei pernai – iki 400 eurų. Ji sieks maksimaliai išnaudoti atostogų laiką ir mėgautis kokybiškomis patirtimis.

Floristė Kamilė pasakojo daug dirbanti, taupanti ir atidžiai planuojanti savo finansines išlaidas. Išaugusios kainos jos negąsdina – mergina planuoja atostogauti prie mylimos Baltijos jūros Lietuvoje. Atostogoms ji planuoja išleisti kelis šimtus eurų: pasimėgauti ypatingu laiku, pamatyti vaizdingų saulėlydžių, pasivaikščioti pajūrio smėliu.

Prioritetas: floristė Kamilė ruošiasi atostogauti Lietuvoje – prie mylimos Baltijos jūros. Regimanto Zakšensko nuotr.

Jaunai mamai Auksei atostogos šiemet taps šiokiu tokiu išbandymu – ji pirmą kartą atostogaus su neseniai gimusia atžala. Per atostogas jai padės kartu vyksianti mama Irena. Jos kol kas dar nesidomėjo atostogų kryptimis ir galimybėmis, tačiau užsiminė, kad atostogų biudžetas bus ribotas. „Tikimės išleisti mažai“, – vylėsi kaunietės.

Gydytoja Greta šiais metais neatostogaus. „Augančios kainos – svarbu, tačiau yra ir kita priežastis. Šiuo metu laukiuosi antro vaikelio – dėl to atostogos bus atidėtos vėlesniam laikui“, – šypsojosi Greta.

Kai kas jau pailsėjo

Laborantė Rita pasakojo jau išnaudojusi savo atostogas ir pabuvojusi Palangoje. „Taip, kainos pakilusios, tačiau man pasisekė: nereikėjo mokėti už nuomą. Pailsėjau palankiomis sąlygomis“, – sakė ji.

„Neseniai grįžome iš atostogų Ispanijoje. Pastebėjome kainų pokytį, todėl atostogas kruopščiai planavome“, – kalbėjo Ieva ir jos mama Vida.

Juozas, jaunas ir nuotykių trokštantis kaunietis, taip pat jau atostogavo. Jaunas vyras teigė pajutęs kainų skirtumus. Graikijoje ilsėjęsis pašnekovas teigė išleidęs daugiau, nei planavo, nes viskas pabrango. „Maistas, nuoma ir pramogos buvo brangesnės nei pernai“, – palygino vyras. Tačiau jis teigė nesigailintis savo pasirinkimo atostogauti Graikijoje, nes galėjo išvysti naujų vietų, patirti naujų skonių ir susipažinti su kitokia kultūra.

Renkasi neatostogauti

Dalis pašnekovų teigė iš viso neatostogausiantys.

Aldona iš Kulautuvos atostogas žadėjo leisti namuose. Tačiau tai nesusiję su kainų kilimu – ji sako gerai pailsinti ir savo namuose, kur turi didelį sodą, kiemą su baseinu. Namuose atostogas žada leisti ir jos pusseserė.

Pensininkė Vida vasarą liks namuose dėl namų renovacijos darbų. „Atostogas planuoju tik rugsėjį, kai orai atvės – važiuosiu prie jūros. Maisto kainos pakilo – tai turės įtakos atostogų biudžetui. Atostogauti žadu penkias dienas, o poilsiui skirsiu apie 300 eurų“, – planavo pensininkė.

Požiūris: „Seniai nebeatostogauju“, – sako senjorė Stanislava ir priduria esanti laiminga ir patenkinta viskuo, ką gyvenimas jai teikia. Regimanto Zakšensko nuotr.

„Seniai nebeatostogauju, niekada netaupiau, bet niekada ir pinigų netrūko. Galiu sau leisti nusipirkti tai, kas man patinka ir tinka, tačiau kelionių nesirenku. Užaugau vaikų namuose – esu laiminga ir patenkinta viskuo, ką gyvenimas man teikia. Savo aplinkoje matau daug meilės, todėl ir renkuosi būti čia“, – pasakojo senjorė Stanislava.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

littuviui

Ar tu tikrai lietuvis ar ne iš uspaciko , at orkų chebros. Taip nemylėt LIetuvos

Gaunantis 800€ pensija

Lietuvis pensininkas iprates dejuoti . Nera taip blogai ,kaip prie kacapo buvo. Galima i Turkija nuskristi ,galima i kurortus Luetuvoje savaitelei nuvykti- o dejuoja turginiai,bemoksliai ,tinginiai ,kurie nesugebejo pensija didesne uzsidirbti!

Pilietis

Su šeimyna jau atostogavome Juodkalnijoje. Fantastinio grožio gamta, skaidri it krišolas ir šilta Adrijos jūra, puikus maistas ir nuostabus servisas. Lietuvoje neatostogaujame n metų, nes šalta ir purvina jūra, niekad neprognozuojamas oras, astronominės kainos, už nieką, kurios absoliučiai neatitinka paslaugų kokybės. Sausakimši paplūdimiai,...ar tai poilsis?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS