Automobilio pastatymas bado akis, tačiau bausti policininkai negali | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIO PASTATYMAS BADO AKIS, TAČIAU BAUSTI POLICININKAI NEGALI

Greičiausiai ne vienas vairuotojas ar pėstysis, pamatęs netvarkingai pastatytus automobilius, paberia nemalonių ausiai žodžių tiradą. Šį kartą kaunietę suerzino ties V. Krėvės pr. 113 namu pastatytas "Volvo" markės automobilis.

Netoli pėsčiųjų perėjos, prie įvažiavimo į daugiabučio namo aikštelę, palikto automobilio vairuotojas tikrai galėjo pasistengti dailiau pastatyti savo keturratę transporto priemonę. Net ir didelės vairavimo patirties neturintys žmonės nuotraukose gali pastebėti, kad paliktos transporto priemonės savininkas nesilaiko vairavimo kultūros. Pėstieji taip pat turi laviruoti, kad jį saugiai apeitų.

Skaitytojos į portalą kauno.diena.lt atsiųstas nuotraukas nusiuntus policijos pareigūnams laukė šiek tiek netikėtas atsakymas. Pasirodo, tokie netvarkingi vairuotojai negali būti baudžiami.

Skaitytojos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Melys teigė, kad Kelių eismo taisyklėse (KET) numatyta, jog sustoti ir stovėti draudžiama ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus, trukdytų įvažiuoti ar išvažiuoti į/iš stovėjimo aikštelę, stovėjimo vietą, garažą, kiemą, trukdytų įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudytų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui, taip pat sankryžoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys kelio ženklai.

„Šiose nuotraukose automobilis užfiksuotas galimai ne sankryžoje. Sankryžomis nelaikomos vietos, kur išvažiuojama iš kelio į esančias šalia jo teritorijas arba įvažiuojama į kelią iš šalia jo esančių teritorijų. Iš pateiktų nuotraukų nėra galimybės įvertinti, ar tai sankryža, ar įvažiavimas į kiemo teritoriją“, – teigė specialistas.

Pilietiškų gyventojų pranešimų apie pastebėtus KET pažeidimus policijos pareigūnai sulaukia tikrai dažnai. „Pranešant apie pažeidimą, neužtenka vien nuotraukos, reikia būtinai nurodyti tikslų pažeidimo padarymo laiką ir adresą“, – primena policijos pareigūnas. Pilietiški gyventojai raginami visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat primena, kad visuomet pastebėjus KET pažeidimus galima pranešti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.

GALERIJA

  • Automobilio pastatymas bado akis, tačiau bausti policininkai negali
  • Automobilio pastatymas bado akis, tačiau bausti policininkai negali
Skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

taip

Tomas teisus

Tomas

Gal savivaldybe pradetu imtis realiu darbu ir spresti zmoniu parkinkgo daugiabuciu kiemose problema plesdama aikstels ir jas tvarkydama negu tvarkydama parkus ar dar koki suda darydama... zmonems nera kur statyti masinu todel ir stato belekur nos sitas vairuotojas betkokiu atveju mazu maziausiai zioplas

Tingiam policajui (o gal neišmanėliui)

Tiek pėstysis tiek vairuotojas - eismo dalyviai. Vienas jų trukdo kitam . Nusižengimas KET, ar ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS