Bendrovei „Autrolis“ bus ieškomas naujas vadovas | KaunoDiena.lt

BENDROVEI „AUTROLIS“ BUS IEŠKOMAS NAUJAS VADOVAS

Į bendrovės „Autrolis“ direktoriaus postą prasibrovęs “Tvarkos ir teisingumo” narys Laisvydas Rudžianskas atleidžiamas iš pareigų.

Į bendrovės „Autrolis“ direktoriaus postą prasibrovęs “Tvarkos ir teisingumo” narys Laisvydas Rudžianskas atleidžiamas iš pareigų.

Taip netikėtai šiandien baigėsi klausimo dėl garantijos suteikimo „Autrolio“ imamai paskolai svarstymas. Nors beveik valandą buvo svarstomi finansiniai bendrovės reikalai, politikus labiau domino L. Rudžiansko klausimas.

Tiek Darbo frakcijos, tiek Liberalų centro frakcijos teigimu, L. Rudžianskas – neteisėtas direktorius, mat galimai nelegaliai į postą prasibrovusio direktoriaus nepatvirtino Registrų centras.

„Kodėl šis žmogus čia kalba apie bendrovės reikalus? Juk lygiai taip pat čia galėtų kalbėti ir mano a.a. močiutė, o ją galėtume vadinti Maiklu Džordanu“, – ironijos nestokojo darbietis Gintaras Jonas Furmanavičius.

Tokie žodžiai privertė L. Rudžianską pasitraukti nuo mikrofono ir palikti tarybos salę. Konservatorių frakcijos teikimu, administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui pavesta organizuoti bendrovės vadovybės keitimą.

Valdančiosios koalicijos žodiniais susitarimais, „Autrolio“ bendrovę buvo patikėta kuruoti partijai „Tvarka ir teisingumas“ (TT). Nuo pat bendrovės valdybos suformavimo, jos nariai nerasdavo bendros kalbos. Valdybos darbas galutinai sužlugo pavasarį, kai per vieną posėdį valdybos pirmininko pareigas ėjęs L. Rudžianskas buvo paskirtas įmonės generaliniu direktoriumi, o jo vietą valdybos pirmininko kėdėje užėmė kitas TT statytinis Donatas Senikas.

Dalis valdybos narių šiuos veiksmus vetavo, nedalyvaudami balsavime, todėl nesusidarė kvorumas. Valstybės įmonė Registrų centras nesutiko registruoti nei naujo generalinio direktoriaus, nei valdybos pirmininko, tačiau iki šiol L. Rudžianskas tebesėdėjo bendrovės vadovo poste.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

kam

kam kalbet,bet furmanaviciui tylet.

savas

isrinkit mane direktorium,tada gales pats sirvinskas trolika vairuot

baba Jadze

Tikri gyvuliai...vienintelį dora žmogu nušalinot! Gėda!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS