Bendruomenių pirmininkai pakaunėje padeda spręsti gyventojų problemas | KaunoDiena.lt

BENDRUOMENIŲ PIRMININKAI PAKAUNĖJE PADEDA SPRĘSTI GYVENTOJŲ PROBLEMAS

  • 0

Spalio 16 d. Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas susitiko su Kampiškių ir Mastaičių bendruomenių pirmininkėmis aptarti Alšėnų seniūnijai aktualių problemų. Tai pėsčiųjų ir dviračių takų sutvarkymas ir įrengimas, gatvės apšvietimas, švietimas ir kultūrinis gyvenimas.

Pėsčiųjų ir dviračių takai

Savivaldybėje apsilankiusios Kampiškių kaimo bendruomenės pirmininkė Rita Jolanta Žilėnienė ir Mastaičių krašto bendruomenės pirmininkė Vilma Snapkauskienė visai neseniai savo bendruomenėse buvo išrinktos seniūnaitėmis.

„Atvykome pateikti klausimų, kurie svarbūs gyventojams, ne tik mums. Labai laukiame, kada Mastaičiuose, Mokslo gatvėje, bus sutvarkytas ir apšviestas pėsčiųjų takas. Taip pat gyventojai teiraujasi, ar kelyje Garliava–Pažėrai–Veiveriai (J. Lukšos gatvėje) bus sutvarkytas pėsčiųjų ir įrengtas dviračių takas“, – vardijo R. J. Žilėnienė.

Kelias Garliava–Pažėrai–Veiveriai yra valstybinės reikšmės ir jo priežiūra priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD). Meras informavo, kad Kauno rajono savivaldybė su LAKD yra pasirašiusi dvi bendradarbiavimo sutartis, kuriomis susitarta suremontuoti valstybinės reikšmės rajoninio kelio Garliava–Pažėrai–Veiveriai ruožus nuo 1,50 iki 2,02 km ir nuo 2,02 iki 3,10 km.

Savivaldybė yra įsipareigojusi suremontuoti pėsčiųjų taką J. Lukšos gatvėje, kelio ruože nuo 1,50 iki 2,02 km, o LAKD 2026–2027 m. planuoja atlikti kelio atkarpos nuo Mokslo iki Bijūnų gatvės (nuo 2,02 iki 3,10 km) kapitalinį remontą, įrengiant takus ir lietaus nuotekų, taip pat apšvietimo tinklus.

Aktyvios bendruomenės gali padaryti daug gražių darbų.

„Sutvarkyti pėsčiųjų taką savivaldybė galėtų greičiau, tačiau seniūnija kartu su seniūnaičiais turėtų pakeisti kelių tvarkymo eiliškumą konkrečioje seniūnijoje“, – paaiškino savivaldybės vadovas.

Meras pažadėjo, kad apšvietimo įrengimo klausimas Mokslo gatvėje bus išnagrinėtas artimiausiu metu, kai bus svarstomas kitų metų biudžetas.

Kultūrinis gyvenimas seniūnijoje

Susitikimo metu buvo aptarta ir daugiau klausimų – švietimo, kultūros, laisvalaikio.

Savivaldybė turi bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos policijos mokykla (LPM), kuri atveria galimybes vietos bendruomenei naudotis savo patalpomis. Gyventojai per savaitę gali keturias valandas sportuoti dziudo ir pagrindinėje mokyklos salėje. Mastaičių mokykloje-daugiafunkciame centre du kartus per savaitę vyksta nemokami užsiėmimai, kuriuos organizuoja Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras. Taip pat kartą per savaitę bendruomenės nariai nemokamai gali dalyvauti baseine organizuojamose mankštose.

Jeigu gyventojams neužteks skiriamų valandų, savivaldybė svarstyts galimybę vietos bendruomenei leisti sportuoti baseino salėje.

Laukiančių eilės sumažės

Seniūnaitės teiravosi dėl vaikų priėmimo į darželio grupes, nes nemažai vaikų vis dar laukia eilės į darželį. Nuo 2022 m. dėl Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos reorganizavimo darželinukai buvo perkelti į naujai įsteigtą Mastaičių mokyklą-daugiafunkcį centrą ir jis atskiros priėmimo eilė neturėjo. Tik nuo šių metų rugsėjo centre jau buvo suformuotos eilės ir priimti 25 vaikai. Nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. į centrą planuojama priimti 41 vaiką, tad laukiančiųjų eilės sumažės.

Mastaičių krašto bendruomenės pirmininkė V. Snapkauskienė užsiminė, kad bendruomenė labai norėtų daugiau kultūrinių renginių. Alšėnų seniūnijoje kultūros funkcijas atlieka Mastaičių mokykla-daugiafunkcis centras, kuriame dirba kultūros renginių organizatorius. Buvo apsvarstytos galimybės, kaip būtų galima labiau tenkinti gyventojų kultūros poreikį seniūnijoje. Šis klausimas artimiausiu metu bus svarstomas seniūnijos, daugiafunkcio centro ir bendruomenės pasitarime.

Meras džiaugėsi, kad Alšėnų seniūnijos gyventojai išsirinko aktyvias seniūnaites, kurioms rūpi gyventojų gerovė. „Jūs dar kartą įrodėte, kad aktyvios bendruomenės gali padaryti daug gražių darbų. Tik bendraudami ir bendradarbiaudami kartu galėsime pasiekti, kad Kauno rajone būtų gera gyventi visiems“, – pabrėžė V. Makūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS