COVID-19 patvirtintas Kauno psichiatrijos klinikos pacientei | KaunoDiena.lt

COVID-19 PATVIRTINTAS KAUNO PSICHIATRIJOS KLINIKOS PACIENTEI

Naktį iš antradienio į trečiadienį COVID-19 patvirtintas Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) Psichiatrijos klinikos Aleksoto sektoriaus skyriaus pacientei.

„Pacientė šiąnakt į RKL Psichiatrijos klinikos Aleksoto sektorių buvo atvežta iš LSMU ligoninės Kauno klinikų. Dar Kauno klinikose jai buvo paimtas COVID-19 tepinėlis. Aleksoto sektoriuje pacientė buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kurioje laukė tyrimo rezultatų. Paaiškėjus, kad tyrimas teigiamas, ji pervežta į Kauno klinikinę ligoninę“, – portalui kauno.diena.lt sakė  Respublikinės Kauno ligoninė Infekcijų kontrolės skyriaus vadovė Rita Butylkina.

Siekiant maksimaliai apriboti infekcijos riziką, dviem darbuotojams šiuo metu yra skirta saviizoliacija.

„Siekiant maksimaliai apriboti infekcijos riziką, dviem darbuotojams šiuo metu yra skirta saviizoliacija. Pacientė anksčiau nėra gulėjusi mūsų klinikoje. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) šiuo metu aiškinasi, kur moteris galėjo užsikrėsti koronavirusu“, – informavo R. Butylkina.

Portalo žurnalistams NVSC Kauno departamento atstovė patikslino, kad koronavirusas asmeniui nustatytas liepos 29 dieną. „Prieš hospitalizaciją asmeniui buvo atliktas koronaviruso testas, jis buvo teigiamas. Asmuo pervežtas į Kauno klinikinę ligoninę“, – situaciją komentavo NVSC Kauno departamento atstovė.

Suteikti informacijos apie visus sąlytį su užsikrėtusiuoju turėjusius asmenis NVSC kol kas negalėjo – šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas.

Tai – jau ne pirmas atvejis, kai COVID-19 patvirtintas RKL Psichiatrijos klinikos pacientui. „Liepos 15 d. pacientas atvyko į RKL Psichiatrijos klinikos Aleksoto sektoriaus I priėmimo-skubios pagalbos skyrių“, – komentavo ligoninės atstovė Raminta Nagelytė.

Scanpix nuotr.

Nustačius, kad reikalingas stacionarinis gydymas, žmogus paguldytas į izoliacijos skyrių, paimtas COVID-19 tepinėlis. Sekančią dieną gautas atsakymas, kad viskas gerai – koronaviruso nėra. Pacientas perkeltas į Psichiatrijos klinikos Marių sektorių, tačiau žmogus jame ilgai neužsibuvo.

Liepos 17 d. pacientas raštiškai atsisakė gydymo ir, nesant indikacijų priverstiniam gydymui, buvo išrašytas iš ligoninės. Tačiau po trijų dienų situacija kardinaliai pasikeitė, kai iš to paties asmens toje pačioje ligoninėje, tik kitame skyriuje, vėl buvo paimtas tepinėlis dėl koronaviruso.

Šįkart pacientas ligoninėje atsidūrė, kai greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobiliu buvo pristatytas į RKL Priėmimo-skubios pagalbos skyrių Hipodromo g. 13, „su dėl COVID-19 ligos nesusijusia simptomatika“. Tyrimo atsakymo jis laukė skyriaus „nešvaraus“ priėmimo izoliacinėje palatoje.

Tą kartą COVID-19 atsakymas buvo teigiamas. Asmuo buvo pervežtas į Kauno Klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyrių tolesniam gydymui. 

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 16 naujų koronaviruso užsikrėtimo atvejų, bendras ligos atvejų skaičius išaugo iki 2043.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos trečiadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 316 žmonių. Nuo jos mirė 80 žmonių, dar 13 užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Nuo COVID-19 infekcijos pasveiko 1643, izoliacijoje šiuo metu – 146 asmenys.

Per praėjusią parą dėl įtariamos COVID-19 infekcijos buvo ištirti 4042 ėminiai, o iš viso iki šiol ištirti 511 462 ėminiai.

Nuo birželio 1 d. registruoti 88 įvežtiniai atvejai.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, koronavirusas Kaune, Kauno psichiatrijos ligoninė
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Hm

Kada bus psichiatrijos skyrius iškeltas iš tos teritorijos, kur ribojasi su mokykla?

kažin

kas išstums iš gyvenimo tą blusinejima apie bet ką, pritaikant viruso algoritmus?

Kodėl nerašote kiek ,metų pacientei? Juk tai labai visiems svarbu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS