D. Garnienė: tiesiog dirbu su didele meile (Metų kaunietės rinkimai) | KaunoDiena.lt

D. GARNIENĖ: TIESIOG DIRBU SU DIDELE MEILE (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 13

02. DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė. Ji yra švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Kauno skyriaus tarybos narė.

Įpareigojimas ir atsakomybė

„Džiugina, kad vis labiau pastebimas ir vertinamas pedagogų darbas. Jau ne vienus metus „Metų kaunietės“ rinkimuose sėkmingai dalyvauja mokyklų vadovės. Stiprina ir tikėjimas savo atliktų darbų prasmingumu: maironiečių veikla, pagalba mokiniui planuojant karjerą, organizuojant kasmetinius Studijų savaitės renginius, tautinius, pilietinius projektus, kurie žinomi ne tik Kaune“, – kalbėjo D.Garnienė, paklausta, kaip reagavo savo vardą išvydusi tarp „Metų kaunietės“ rinkimų finalo dalyvių.

Sulauktas didžiulis palaikymas, anot 157-ąjį gimtadienį atšventusios mokyklos vadovės, yra visos gimnazijos bendruomenės nuopelnas: „Prie to prisidėjo visi, kurie bet kokiu laikotarpiu mokėsi ar dirbo šioje gimnazijoje ir galėjo kasdien išgyventi garbingos istorijos ir dabarties susitikimą. Aš tiesiog su didele meile dirbu gimnazijoje, kuri tapo tikrais antraisiais namais. Kaip gali būti kitaip, jei tai vienintelė mano mokykla, kurioje mokiausi nuo pirmosios klasės, ir vienintelė darbovietė.“

Pedagogė svarstė, kad pastaruoju metu jos veikla tapo galbūt labiau matoma, nes buvo atnaujintas istorinio gimnazijos pastato fasadas, baigiamos atkurti visos jo erdvės.

D.Garnienė neslėpė, kad nemėgsta viešumo. Jai geriau dirbti, kurti, puoselėti bendruomeniškumą, nors būti pastebėtai ir įvertintai visada malonu. „Už palaikymą esu dėkinga ir artimiesiems, draugams, kolegoms, bendraminčiams“, – dėkojo kaunietė, patekimą į finalą pavadinusi ir didžiuliu įpareigojimu bei atsakomybe.

Belieka puoselėti ir perduoti

Koks D.Garnienės santykis su Kaunu? Atsakymas tvirtas: labai didžiuojasi esanti tikra kaunietė, kad jos gimtajame mieste gyvena pilietiški, vieningi, atkakliai siekiantys tikslo žmonės.

Pilietiška bendruomenė prasideda nuo kiekvieno jauno žmogaus sąmoningumo, kuris pirmiausia išugdomas šeimoje ir mokykloje.

„Didelė garbė, kad dirbu Lietuvos valstybingumo rūmuose, kurie mena Steigiamąjį Seimą, I, II, III Seimus, Aukštuosius kursus, davusius pradžią universitetams susikurti, daug iškilių Lietuvos žmonių ir šaliai svarbių įvykių. Tad belieka mums puoselėti istoriją, ją branginti ir tą meilę perduoti jaunajai kartai“, – konstatavo pašnekovė ir pridūrė, kad Kauno Maironio universitetinė gimnazija visada garsėjo vieningumu, gražiais mokytojų ir mokinių santykiais. Čia dirba pedagogai, mokantys susitelkti ir įveikti bet kokius iššūkius.

„Esu nuolatinė „Kauno dienos“ skaitytoja, – tęsė D.Garnienė. – Visada domina pozityvūs straipsniai, pasakojimai apie žmones, kurie atrado pašaukimą, mėgsta savo darbą, myli gimtąjį miestą. Visos „Metų kaunietės“ rinkimuose pristatytos moterys yra šaunios savo srities specialistės, kiekviena savaip reprezentuoja mūsų miestą, todėl vertos šio titulo.“

Pasimokyti vieniems iš kitų

Rinkdamasi pedagogikos studijas D.Garnienė net neabejojo savo pašaukimu ir tikėjo grįšianti į mylimą Kauną ir mokyklą – šįkart kaip mokytoja. Studijų metais labiau susidomėjo lietuvių kalbos grožiu, jos gramatine struktūra, nors mokykloje buvo labiau linkusi prie kūrybinės veiklos, literatūros.

Pradėjus kalbą apie jaunosios kartos raštingumą, gimnazijos vadovė neslėpė, kad jis menkėja. „Bet ši karta turi kitų pranašumų – ji kur kas raštingesnė informacinių komunikacinių technologijų srityje, moka daugiau kalbų, tad vieni iš kitų – vyresni ir jaunesni – turime ko pasimokyti“, – įsitikinusi gimnazijos vadovė.

Optimizmo teikia ir tai, kad gimnazijos abiturientų lietuvių kalbos ir literatūros valstybinių brandos egzaminų rezultatai neblogėja, nemažai mokinių įvertinami aukščiausiais balais. „Be to, tikiu jaunu žmogumi ir jo noru tobulėti, o sąmoningumas, pagarba savo gimtajai kalbai yra išsiugdomos vertybės“, – teigė kaunietė.

Bendražmogiškosios vertybės

Svarbiausia mokykloje, anot D.Garnienės, kad kiekvienas vaikas jaustųsi saugus, kad pagal galimybes patirtų mokymosi sėkmę, atrastų savo poreikius atitinkančią veiklą, įgytų kompetencijų, būtinų tolesniam gyvenimui.

Tik draugiškoje atmosferoje esame laisvi kurti, mokytis, bendrauti, ugdytis bendražmogiškąsias vertybes. Tai pastebi ir būsimi gimnazistai, kurie motyvacinio pokalbio metu kaip vieną pagrindinių šios gimnazijos pasirinkimo prioritetų įvardija gražius mokytojų ir mokinių santykius.

„Domėjimasis gimnazijos istorija, tradicijų puoselėjimas skatina mokinius būti atsakingesnius už savo pasiekimus ir elgesį, padeda susiformuoti būsimo gyvenimo įvaizdžius. Pilietiška bendruomenė prasideda nuo kiekvieno jauno žmogaus sąmoningumo, kuris pirmiausia išugdomas šeimoje ir mokykloje“, – kalbėjo D.Garnienė.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kaunodiena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Balsuodami iki gegužės 10 d. 12 val. iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, partneriams „Clinic DPC“, SDG, renginio draugui LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

-a

Mokiniai kaip tik turėtų palaikyti savo mokyklos direktorę

To: X

Geda, kai tokie mokiniai mokosi Tokioje isskirtine gimnazijoje...

Anonimas

jega
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS