Diskgolfo varžybomis paminėtas Kulautuvos kurorto 90-metis | KaunoDiena.lt

DISKGOLFO VARŽYBOMIS PAMINĖTAS KULAUTUVOS KURORTO 90-METIS

  • 0

Diskgolfo varžybomis paminėta ne tik Kulautuvos kurorto sukaktis, bet ir paskleista žinia, kad į šį miestelį galima atvykti ne tik sveikatintis, bet ir išbandyti savo taiklumą Kulautuvos diskgolfo parke.

Ši sporto šaka panaši į golfą, bet žaidėjai nemuša kamuoliukų lazdomis, o meta diskus į specialius krepšius. Žaidimas šiuo metu itin populiarėja Lietuvoje, atsiranda vis naujų vietų ir žaisti skirtų parkų. Vienas jų 2019 m. buvo įkurtas ir Kulautuvoje. Čia nuolat vyksta įvairios diskgolfo varžybos.

„Parkas, kuriame šiandien vyksta varžybos, žinomas jau nuo Lietuvos tarpukario laikų. Kulautuvos kurorto klestėjimo metais jame organizuota įvairių pramogų: jodinėjimai žirgais, pasivaikščiojimai, kroketas, koncertai. Dabar kiekvieną vasarą parke vyksta festivalis „Akacijų alėja“, – apie parko paskirtį susirinkusiems varžybų dalyviams priminė vietos kraštotyrininkas Mykolas Fedaravičius. Jis palygino, kad prieškariu į Kulautuvą, kuriai kurorto statusas buvo suteiktas 1933 m., suplaukdavo vasarotojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Nors oras nelepino, varžybų organizatorius, diskgolfo klubo „KooForest Team“ Kulautuvoje steigėjas Adomas Brazauskas pastebėjo, kad būna ir blogesnių orų. Jo žodžius pritariančiomis šypsenomis palydėjo varžybų dalyviai.

Pasveikinti varžybų dalyvių atvykusi Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė susirinkusiems linkėjo sėkmės.

Varžybose dalyvavęs vienas iš aktyviausių šios sporto šakos propaguotojų Vytautas Marcinkevičius teigė, kad iš Skandinavijos į Lietuvą atkeliavęs žaidimas reikalauja visapusio sportininkų pasirengimo.

„Svarbu ir emocinis, ir fizinis pasirengimas. Tačiau svarbiausias dalykas – entuziazmas“, – kalbėjo V. Marcinkevičius. Jis pasidžiaugė, kad Kulautuvos diskgolfo parkas papildytas naujomis sudėtingesnėmis trasomis. Tai leidžia parkui reitinguotis ir konkuruoti su kitais Lietuvos mažaisiais diskgolfo parkais.

Į varžybas Kulautuvoje atvyko diskgolfo entuziastų iš Pakruojo, Vilniaus, Rietavo, Elektrėnų ir kitų Lietuvos kampelių. Sportininkai disko metimo taiklumą, rankos miklumą ir strategiją bandė įveikdami keturis ratus po devynis krepšius.

Varžybų nugalėtojai apdovanoti Kulautuvos kurorto 90-mečio proga įsteigta taure ir medaliais, o visiems dalyviams įteikti sertifikatai, pažymintys jų dalyvavimą varžybose. Kulautuvos kurorto jubiliejinę taurę iškovojo Marius Gurskas iš Molėtų. Antrąją vietą laimėjo Europos jaunimo čempionato Taline dalyvis, Lietuvos rinktinės narys, Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus vienuoliktokas Adomas Brazauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS