Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs | KaunoDiena.lt

DVIEM MILIJONINIAIS PROJEKTAIS PERMAINOS NEVERONYSE NESIBAIGS

Plūstančios investicijos neatpažįstamai keičia Neveronis. Čia iškilmingai atidarytas rekonstruotas Neveronių gimnazijos stadionas ir atnaujinta Krašto gatvė. Jau kalbama ir apie kitą artimiausią didelį projektą – Neveronių gimnazijos priestato statybą.

"Tai atspindi savivaldybės požiūrį į bendruomenę, žmones, jauniausius Neveronių gyventojus. Stadionas tarnaus ne tik gimnazijai, bet ir visai bendruomenei. O investicija į Krašto gatvės rekonstrukciją – 2,2 mln. eurų – prilygsta metinei Kelių priežiūros programos sumai", – "Kauno dienai" sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Iš viso į gyvenvietės infrastruktūrą šiemet investuota daugiau kaip 3 mln. eurų.

Džiaugsmingas gimnazijos rugsėjis

Mokslo metų pradžia Neveronyse buvo džiugi: į klases pakvietė naujas skambutis, prie gimnazijos stovėjo naujas mokyklinis autobusas, mokytojų kolektyvą papildė nauji nariai. O rugsėjo 6-oji tapo dar viena – labai lauktos futbolo aikštės atidarymo – švente. Moderni aikštė yra dar vienas žingsnis link geros mokyklos.

Po pamokų rimties rugsėjo 6-ąją, skambant maršams, prie gimnazijos būriavosi svečiai, į rekonstruotą stadioną viena po kitos plaukė mokinių klasės. Kauno rajono savivaldybės vadovai, vildamiesi, kad Neveronyse augs naujos futbolo žvaigždės, gimnazijai padovanojo kamuolių, o Kauno apskrities futbolo federacijos atstovai – kamuolių, pompą ir parodomąją futbolo elementų programą.

"Visi puikiai suprantame, kad sportas ir futbolas yra neatsiejami dalykai. Futbolą žaidžia visas pasaulis. Atnaujinta Neveronių gimnazijos aikštė tarnaus ne tik futbolui, bet ir kitoms sporto šakoms. Džiugu, kad stadionų rekonstrukcijai Kauno rajono savivaldybė skiria tiek daug dėmesio. Futbolo federacija taip pat prisidės įrengiant tarptautinius standartus atitinkančią dirbtinės dangos futbolo aikštę Garliavoje, prie Adomo Mitkaus progimnazijos", – tvirtino Romas Pikčilingis, Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentas.

Viltis įsižiebė prieš dvejus metus

Kaip pasikeitė stadionas, gali papasakoti net Neveronių pradinukai. Viltis jį atnaujinti įsižiebė prieš porą metų, kai seniūnė Aldona Petkevičienė aptiko informaciją, kad yra galimybė pasinaudoti ES parama. Kelios nemiegotos naktys, keli paaukoti savaitgaliai, ir seniūnė parengė projekto paraišką Neveronių gimnazijos stadionui atnaujinti.

Stadionas tarnaus ne tik gimnazijai, bet ir visai bendruomenei. O investicija į Krašto gatvės rekonstrukciją – 2,2 mln. eurų – prilygsta metinei Kelių priežiūros programos sumai.

"Džiaugiuosi, kad Kauno rajono savivaldybė projektui įžiebė žalią šviesą. Mes stadioną vadindavome bekele, nes tai buvo pelkėta, nelygi pieva, kurioje augo medžiai. Dar iki projekto seniūnija tuos medžius iškirto, išrovė kelmus. Projektas buvo patvirtintas, skirtas finansavimas – 200 tūkst. eurų, Kauno rajono savivaldybė pasirašė paramos sutartį. Iš pradžių buvo planuota, kad savivaldybė prisidės 50 tūkst. eurų, tačiau pamačius, kiek reikės iškelti komunikacijų, sumą teko didinti keturis kartus, nes norėjosi stadioną įrengti kokybiškai", –  prisiminė A.Petkevičienė.

Dabar stadione įrengti lietaus vandens drenažo tinklai, nutiesti bėgimo takeliai, įrengta šuoliaduobė, futbolo vartai, apšvietimas, nedidelės, apie 200 žiūrovų talpinančios tribūnos. Rudenėjantį vaizdą ypač pagyvina žalia dirbtinės dangos aikštė.

"Dažnai užsuku į savo mokyklą ir matau labai daug permainų į gerąją pusę. Kalbant apie naująjį stadioną, galima tik pasidžiaugti, kad dabar jauniems žmonėms sportinius tikslus bus įgyvendinti lengviau ir paprasčiau", – sakė žinomas sportininkas, lenktynininkas, Dakaro ralio dalyvis Arūnas Gelažninkas. Jis Neveronių gimnaziją baigė prieš penkiolika metų, kai ši ugdymo įstaiga dar buvo vidurinė mokykla. Vienas greičiausių Lietuvos motociklų sporto lenktynininkų, jei tik turi galimybę, iki šiol noriai ir geranoriškai dalyvauja gimnazijose ir bendruomenės šventėse.

Sujungė atskiras vietoves

"Labai džiaugiamės vykstančiomis permainomis. Mes esame seni gyventojai, į gyvenvietę atsikėlėme prieš 28 metus. Pradžioje čia nei eiti, nei važiuoti buvo neįmanoma. Dabar ne tik akys, bet ir širdis džiaugiasi. Seniūnė rūpinasi nepailstamai, todėl malonu žiūrėti į besikeičiančią gyvenvietę", – "Kauno dienai" sakė gyventojas Juozas Gaidelis, dalyvavęs rekonstruotos Krašto gatvės atidarymo iškilmėse.

Šis projektas Neveronių gyvenvietės veidą pakeitė dar labiau nei naujasis stadionas. Rekonstrukcija vietoj planuotų aštuoniolikos mėnesių truko lygiai metus. Taigi, darbus atlikusi bendrovė patausojo gyventojų ir vairuotojų kantrybę, nes tokie darbai visuomet įneša sumaišties į kasdienį gyvenimą. Per palyginti trumpą laikotarpį Krašto gatvėje paklota 1,7 km naujos asfalto dangos, įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas, apšvietimas.

"Krašto gatvė jungia tris atskirus rajonus: sodų teritoriją ir  vadinamuosius pirmus ir antrus Neveronis. "Iš tikrųjų Neveronys yra vieni, nėra nei pirmų, nei antrų, tiesiog tai atskiros vietovės, kuriose vyko statybos, ir jos dabar susijungė", – šypsojosi seniūnė.

Kauno rajono savivaldybė Neveronyse yra numačiusi toliau tęsti žvyrkelių asfaltavimo darbus, tvarkyti vietinės reikšmės kelius ir lietaus nuotekas.

Šventiniai akcentai

Į iškilmingą rekonstruotos gatvės atidarymą iš savos šventės atskubėjo kelios gimnazijos klasės, susirinko Neveronių senjorai, grupelė mamų su mažyliais vežimėliuose. Skambant pučiamųjų orkestro "Algupys" maršams, buvo perkirpta juostelė.

Gatvę, kaip ir gimnazijos stadioną, palaiminęs Kauno Švč.Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijos kunigas Vidmantas Balčaitis priminė, kad tiek sportuojant stadione, tiek einant ar važiuojant gatvėmis reikia saugotis patiems ir saugoti kitus. "Jei patys nesirūpinsite, niekas, net ir Dievas, neapsaugos", – kalbėjo kunigas.

Šventės valandėlei uždarytoje gatvėje triukus motociklu demonstravo A.Gelažninkas, kelio kokybę išbandė ir baikeriai.

GALERIJA

  • Viltis: tikimasi, kad Neveronyse augs naujos futbolo žvaigždės.
  • Domėjimasis: į iškilmingą rekonstruotos gatvės atidarymą susirinko Neveronių senjorai, mamos su mažyliais.
  • Patikra: kelio kokybę išbandė ir baikeriai.
  • Masė: į rekonstruotą stadioną susirinko visos gimnazijos klasės.
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Absolventas: šventės valandėlei uždarytoje Krašto gatvėje triukus motociklu demonstravo buvęs šios ugdymo įstaigos mokinys A.Gelažninkas.
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Bandymas: naują dangą pirmieji išmėgino gimnazijos šokėjai.
  • Dalyviai: šventėje sukiojosi ir linksmi personažai.
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
  • Dviem milijoniniais projektais permainos Neveronyse nesibaigs
Kauno rajono savivaldybės, Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ona

salygatviai Šiltnamių gatvėje Karmėlavos gatvėje baisu eiti kojas issilauzysi 3000 gyventojų kur vaistinė?????Keramikų gatvė be šaligatvių gyvenvietė atrodo kaip tarybiniais laikais kada prekybos centras bus? vietoj požeminių perėjų ...kaip gyveno seniūnija tarybinių laikų taip niekas nepasikeitė .galu gale.susiekimas su Kaunu surastas . per toli nuo Kauno gyvenam Rajono savivaldybė nesirūpina Neveronių gyventojais

Emma23

Kviečiu jus į privatų sеkso klubą - www.vplan.com/emma23 Tai geriausia vieta susirasti sеkso partnerį! Laukiu tavęs ten :)

ale

yra ten ir piktžaizdė-Šiltnamių gatvėje ęsatntys bendrabučių tipo penkiaaukščiai... Visoks sašlavynas ten gyvena ir kitiems ramiai gyventi neduoda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS