Ekspertai KTK pripažino lydere net šešiose studijų kryptyse | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI KTK PRIPAŽINO LYDERE NET ŠEŠIOSE STUDIJŲ KRYPTYSE

  • 2

Žurnalas „Reitingai“ pristatė kasmetinius dalykinius kolegijų reitingus, kurie šiemet sudaryti vertinant net 51 studijų kryptį. Reitinge Kauno technikos kolegija (KTK) pagerino savo praeitų metų rezultatą – jai buvo skirta pirmoji vieta net 4-iose studijų kryptyse ir dar 2-iose – antroji iš visų vykdomų kolegijoje.

KTK – absoliuti lyderė inžinerinėse kryptyse

Kauno technikos kolegija, remiantis žurnalo „Reitingai“ duomenimis ir atliktais vertinimais, tapo viena geriausių kolegijų šalyje, kurios du trečdaliai realizuojamų studijų krypčių įvertintos kaip geriausios Lietuvoje, o trečdalis užėmė labai aukštą antrąją vietą studijų programų krypčių reitinge. Toks rezultatas unikalus ir vienintelis Lietuvoje.

Viena iš lyderiaujančių šalyje kolegijų savo pavyzdžiu rodo, kad nuoseklus darbas, nuolatinis studijų procesų tobulinimas, verslo poreikių atliepimas bei artimas santykis su darbdaviais kasmet leidžia gerinti rezultatus.

Statybos inžinerija, Mechanikos inžinerija, Aeronautikos inžinerija ir Transporto inžinerijos studijų kryptys tapo geriausiomis Lietuvoje, o dar dvi – Elektronikos inžinerija ir Elektros inžinerija užėmė antras vietas studijų krypčių vertinime.

Automobilių techninio eksploatavimo ir Statybos inžinerijos studijų programos šiemet tapo vienintelėmis daugiausia valstybės finansuojamų vietų (vf+vnf/st) studentų surinkusių studijų programų inžinerinėje kryptyje. Jos ir reitinge šiemet pakilo į pirmąsias vietas. Šias studijų programas Kauno technikos kolegijoje pasirinko net 112 studentų.

Lyderio pozicijas kolegija išlaikė Aeronautikos inžinerijos kryptyje, pakilo ir tapo geriausia – Mechanikos inžinerijos kryptyje. Ši studijų kryptis surinko maksimalius darbdavių vertinimų balus – 30 iš 30 galimų.

Dvi antrosios vietos

Elektronikos inžinerijos ir Elektros inžinerijos kryptys šiemet išsirikiavo antroje reitingų pozicijoje. Elektros inžinerija surinko vieną didžiausių balų pagal darbdavių vertinimus, taip pat abi kryptys yra vertinamos aukštais balais tarptautinių ekspertų.

Elektronikos inžinerijos kryptyje šiemet buvo priimti 72 studentai. Tai vienas geriausių rezultatų šalyje, ypač vertinant, kad Kauno regionas – elektronikos įmonių investicijų ir plėtros centras.

Labai svarbu, kad toks rezultatas pasiektas laikantis aukščiausių kokybės reikalavimų stojimo kartelės kontekste. Kauno technikos kolegija buvo viena iš tik dviejų valstybinių kolegijų Lietuvoje, kurios laikėsi aukštesnių nei nustatyta reikalavimų, priimant pirmakursius į valstybės nefinansuojamas vietas, ir vienintelė, priimanti išskirtinai tik būsimus inžinierius. Tai labai svarus rezultatas, žinant, kad kitos kolegijos priėmimo kartelę buvo maksimaliai nuleidę žemyn, kai kur net iki 1 balo, kai LR ŠMSM ministrės nustatytas minimalus balas į vf vietas kolegijose yra 4,3.

Iš viso žurnalas „Reitingai“ įvertino 51 profesinio bakalauro kolegijų studijų kryptį. Vertindami kolegijų bakalaurų rengimo kokybę, reitingų sudarytojai kolegijas vertino pagal tuos pačius parametrus kaip ir universitetų bakalaurų rengimą. Svarbiausias parametras – kiek darbdavius tenkina kiekvienos krypties absolventų parengimo kokybė. Tai sudarė net 30 taškų iš 100 viso reitingo svorio.

KTK nuotr.

Taip pat, remiantis Vyriausybės strateginės analizės centro STRATA duomenimis, buvo įvertintas absolventų įsidarbinamumo ir atlyginimo pokytis per trejus metus.

Atsižvelgta, kiek geriausių abiturientų, tų, kurie valstybinius egzaminus išlaiko nuo 86 iki 100 balų, pasirinko konkrečios krypties studijas 2022 m. Anot sudarytojų, kuo tokių studentų daugiau, tuo tikėtina bus aukštesnė studijų ir absolventų kokybė.

Reitingai pateikia kiekvienos krypties priimtų į valstybės finansuojamas ir valstybės nefinansuojamas studijų vietas balo vidurkį, atsižvelgiama į studentų nubyrėjimo ir kitus duomenis.

Tikimąsi, kad paskelbti žurnalo „Reitingai“ duomenys padeda aiškiai atskirti, kas geriausiai iš visų Lietuvos kolegijų parengia tam tikros srities specialistus bei padeda pasirinkti atitinkamą karjeros kelią būsimiems studentams.

GALERIJA

  • Ekspertai KTK pripažino lydere net šešiose studijų kryptyse
  • Ekspertai KTK pripažino lydere net šešiose studijų kryptyse
KTK nuotr.
Gairės: ktk, reitingai, studijos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietė

Kaip gerai, kad išmintingi vadovai atsilaikė prieš jungimo vajų. Tikriausiai buvo jungiama, kad sunaikinus atskiras kolegijas ir dirbtinai įsteigus vieną, vadovu galėtų patupdyti valdančios partijos berniuką. (Kokia partija vykdė jungimą?) Kolegija išlaikė tradiciją, nuo įkūrimo buvo vertinama, lyderiavo.

Kauno Politechnikumas

Jėga!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS