Galimybė – tapti KEKS 2022 bendraautoriumi | KaunoDiena.lt

GALIMYBĖ – TAPTI KEKS 2022 BENDRAAUTORIUMI

  • 6

"Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" pradeda savanorystės programą, į kurią kviečia prisijungti visus, norinčius tapti istorinio įvykio bendraautoriais.

"Europos kultūros sostinės titulas Kaunui – istorinis įvykis, taigi, siūlome kupiną įspūdžių ir puikių prisiminimų patirtį kiekvienam kauniečiui – dirbančiam, senjorui, jaunuoliui. Savanoriai – tai mūsų projekto energija. Jie savo entuziazmu ir svetingumu pakelia kiekvieną renginį į naują lygmenį – todėl ir pavadinome juos Kultūristais", – sako Marija Pulokaitė, "Kaunas 2022" savanorių koordinatorė.

M.Pulokaitė tikina: Kultūristu gali tapti kiekvienas. Savanorystės programa yra sukurta padėti kiekvienam prisijungusiam savanoriui aktyviau įsitraukti į savo miesto kultūrinį gyvenimą, sėkmingai prisijungti prie įdomių veiklų, sukaupti naujų žinių ir įgūdžių.

"Esame paruošę įdomių ir kiekvienam kauniečiui aktualių mokymų seriją. Jie padės savanoriams tapti "Kauno – Europos kultūros sostinės" ir Kauno kultūros ekspertais, o norintieji užimti atsakingesnes pozicijas – galės imtis papildomų mokymų ir tapti savanorių grupių lyderiais, gidais, ar priimti svečius iš užsienio", – sako M.Pulokaitė.

Europos kultūros sostinės programa ypatinga įvairumu: tai įvairūs koncertai, pasaulyje žymių menininkų parodos, visame mieste vykstantys festivaliai, spektakliai netradicinėse erdvėse, kūrybinės dirbtuvės, konferencijos. Tai leis savanoriui išbandyti daug ir įvairių vaidmenų pagal kiekvieno pomėgius: nuo techninio renginio įgyvendinimo iki žmonių srautų valdymo, svečių priėmimo, fotografijos, straipsnių rašymo, o taip pat ir pamatyti daugiatūkstantinių renginių organizavimą iš arti, realiai prisidėti prie jų sėkmės.

Savanorystės kultūrą plėtoja visos Europos kultūros sostinės: pavyzdžiui, Danijos miesto Orhuso programoje dalyvavo per 3 000 savanorių, Vroclave – 1 200, o 2020-ųjų Kroatijos miesto Rijekos programos varikliu tapo apie 1 000 įvairaus amžiaus, profesijos ir patirties savanorių.

Atverdamas ilgalaikę savanorystės platformą kauniečiams, "Kaunas 2022" taip pat siekia sudaryti sąlygas tiek norintiesiems save išbandyti pirmą kartą, tiek jau patyrusius savanorius.

"Kaunas 2022" Kultūristų programos atidarymo renginys vyks kovo 5 d. 18 val. M.Žilinsko dailės galerijoje, (Nepriklausomybės a. 12). Čia bus pristatyti "Kaunas 2022" tikslai, kokie renginiai laukia 2020–2022-aisiais ir kaip paprastai įsitraukti į savanorystę. Renginio nuotaiką pagyvins partnerių kava ir šokių trupės "Nuepiko" pasirodymas.

Į savanorių programą registruotis jau galima interneto svetainėje, taip pat socialiniame tinkle "Facebook": Kultūristai | Kaunas 2022 volunteers #kulturistai #kaunas2022.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Čia KEKS ar SEKS?

Tikrai

Kaunas 2020 poniučių lesykla. Tos jieško durnelių.

Anonimas

Vieni debilai savanoriaus/ vergaus, kiti algas kals . Ko finansai paslėpti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS