Garliaviečių duona keliauja į Europą | KaunoDiena.lt

GARLIAVIEČIŲ DUONA KELIAUJA Į EUROPĄ

"Pagal senas tradicijas kepti duoną sudėtingiau. Tačiau į krosnis šauname tik natūralaus raugo kepinius. Triūsą atperka pirkėjų padėkos", – džiaugėsi "Garliavos duonos" savininkas Petras Niuniava.

"Pagal senas tradicijas kepti duoną sudėtingiau. Tačiau į krosnis šauname tik natūralaus raugo kepinius. Triūsą atperka pirkėjų padėkos", – džiaugėsi "Garliavos duonos" savininkas Petras Niuniava.

Kepa be chemikalų

Jonučiuose 1992 m. įsikūrusi įmonė veiklą pradėjo nuo šakočių. Jų receptą iš Raseinių rajono, Viduklės, parvežė P.Niuniavos tėtis. Vėliau garliaviečiai ėmė kepti natūralaus raugo duoną.
Dvi paras rauginama duona yra be jokių chemikalų. Naudojamos tik aukščiausios kokybės natūralios žaliavos. Duona nesukelia skrandžio rūgštingumo.

Garliaviečių batonai, konditerijos gaminiai ir įvairių rūšių duona parduodama Vidurio ir Pietų Lietuvoje, keliauja į Airiją, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Norvegiją.

Daugiausia kepinių išperka alytiškiai ir kauniečiai. P.Niuniava pasakojo, kad artimiausiu metu ketina ieškoti kelių ir į Klaipėdos rinką.

Natūralaus raugo duona nėra brangi – 2,4 kg kepalas kainuoja apie septynis litus. "Reklamos mums beveik nereikia. Pirkėjai patys atranda prekę ir rekomenduoja kitiems", – pasigyrė įmonės savininkas.

Dirba kelios kartos

Bendrovėje darbuojasi kelios Niuniavų kartos: Petro žmona Gema tvarko buhalteriją, žentas Andrius Raila – direktorius, dukra Jurgita Gaidė tikrina produkcijos kokybę, o vaikaičiai reklamuoja produkciją.

"Pradžia buvo nelengva, ir dabar dirbame kiaurą parą, savaitgaliai beveik neegzistuoja, atostogaujame pamainomis", – pasakojo P.Niuniava.

Šiuo metu "Garliavos duona" rinkai tiekia daugiau kaip 70 pavadinimų duonos ir konditerijos gaminių. Įmonėje dirba 75 darbuotojai.

Už produkcijos kokybę atsakinga J.Gaidė tikino, kad kepti duoną yra malonumas. "Kepinių receptus sužinojome iš prosenelio, ilgainiui perpratome kepimo paslaptis, įgudome. Dabar jaučiame, kiek sveria sauja kmynų, kviečių ar druskos", – teigė moteris.

Įteikė garbės ženklą

Pernai bendrovė persikėlė į naują šiuolaikinį pastatą vakariniame Garliavos pakraštyje, šalia automagistralės "Via Baltica". Įmonės plotas siekia 2,5 tūkst. kv. m. Čia telpa puikiai įrengta kepykla, sandėliai, administracinės patalpos, parduotuvė.

Per mėnesį įmonė parduoda apie 180 tonų duonos, 10 tonų sausainių ir 8–10 tonų  pyrago kepinių.

Neseniai "Garliavos duonoje" apsilankė teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, kuris dėkojo P.Niuniavai už nuoseklią verslo plėtrą ir įteikė jam Kauno rajono garbės ženklą.

Meras taip pat kalbėjo apie galimybę daug Kauno rajono gyventojų įdarbinusiai įmonei suteikti mokesčių lengvatų.

GALERIJA

  • P.Niuniava už verslo plėtrą apdovanotas Kauno rajono garbės ženklu
  • Garliavos duonos produkciją reklamuoja Niuniavų vaikaičiai
Kauno r. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

H

O medalio uz slepiamus mokescius ir juokingas algas niekas neiteike?Mokamos kapeikos sioje imoneje,algos vokeliuose,mokesciu dali valstybei susimoka pats darbuotojas.slykstu buvo dirbt ir zinot kad tave apipisa.

miau

mieli duonos valgytojai,jus net neisivaizduojat koks tai sunkus darbas kepykloj,palyginus su kaina,o gaminiai tikrai skanus,geriau sumoket daugiau bet valgyt skaniau ,juk vien duonos nevalgot taigi visiems skanaus

Mažeikiškė

Norėčiau ir aš tokios duonos ir ypatingo batono. Atvežkit ir mums, kodėl į Europą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS