Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centrui – 25! | KaunoDiena.lt

GARLIAVOS PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRUI – 25!

  • 0

Susirinkti į Nacionalinį Kauno dramos teatrą (NKDT) pakvietė neeilinė proga – čia buvo švenčiamas Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) 25-erių metų jubiliejus.

Šventė prasidėjo susirinkusiems dainuojant „Su gimimo diena“, darbuotojams galvojant gimtadienio norus ir įstaigos direktoriui pučiant ant torto degančias žvakutes.

„Nors 25 metai neatrodo daug, tačiau tai jau ketvirtis amžiaus, kai Garliavos PSPC rūpinasi brangiausiu pasaulyje turtu – žmogaus sveikata“, – sakė Garliavos PSPC direktorius Mindaugas Kyguolis.

Įstaigos istorija prasidėjo 1997 m., kai Kauno rajono centrinė ligoninė buvo reorganizuota į atskirus padalinius. Po padalijimo, spalio 1 d., Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimu įsteigta viešoji įstaiga Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras.

Gydymo įstaiga jungia Garliavos Roko Šliūpo polikliniką, ambulatorijas Ežerėlyje, Girionyse ir Piliuonoje, filialus Linksmakalnyje, Kačerginėje, dar šiais metais planuojama atkurti filialą Zapyškyje. Roko Šliūpo poliklinikoje taip pat veikia Psichikos sveikatos centras ir Odontologijos skyrius.

Per 25 metus įstaigoje įvyko nemažai pokyčių aptarnaujant pacientus. Susikūrus Garliavos PSPC, branduolį sudarė terapeutai ir medicinos seselės. Vėliau šie specialistai persikvalifikavo į šeimos gydytojus ir bendruomenės slaugytojus. Dėl šios priežasties atsirado daugiau galimybių teikti platesnio spektro paslaugas. Šiuo metu įstaigoje dirba 87 darbuotojai.

„Mediko profesijos tikslas – padėti pacientui ir gelbėti jo gyvybę. Norint pasiekti šį tikslą, reikalinga besąlyginė meilė žmogui. Ačiū už skleidžiamą optimizmą, tikėjimą ir viltį. Manau, šie trys dalykai yra pagrindiniai, kurie gydo žmogų“, – šventės proga sveikindamas darbuotojus kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas. Vicemeras dėkojo buvusiai įstaigos direktorei Nijolei Kliučienei už kolektyvo subūrimą, bendradarbiavimą ir COVID-19 pandemijos suvaldymą, o naujajam vadovui M.Kyguoliui linkėjo sėkmės siekiant, kad teikiama paslauga būtų kuo arčiau žmogaus.

Pastaraisiais metais tiek Garliavoje, tiek Kauno rajone įsteigtas ne vienas privatus šeimos gydytojų centras, tačiau kolektyvo ir įstaigos vadovų pastangomis dauguma Garliavos PSPC pacientų išliko lojalūs savo pasirinktiems šeimos gydytojams. Dešimties įstaigoje dirbančių šeimos gydytojų pacientų skaičius siekia beveik 10 tūkst., o Psichikos sveikatos centre jų dar daugiau – net 10 399.

Poliklinikos darbuotojai džiaugiasi gerais pacientų atsiliepimais ir padėkomis, gražėjančiomis, atnaujintomis poliklinikos vidaus patalpomis, kurias nuolat puošia menininkų darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS