Duobėtoje gatvėje atsirado tvenkinys: iki nelaimės – vienas žingsnis? | KaunoDiena.lt

DUOBĖTOJE GATVĖJE ATSIRADO TVENKINYS: IKI NELAIMĖS – VIENAS ŽINGSNIS?

„Iki nelaimės – vienas žingsnis“, – su tokia grėsminga nuojauta į redakciją kreipėsi Romainių gyventoja Laima.

Moteris nuogąstavo dėl padėties judrioje Lubinų gatvėje, Kaune. Ja, kaip pasakojo, dažnai važiuoja ne tik šio rajono gyventojai, tad, anot skaitytojos, tai – ne tik vietinės reikšmės problema.

„Kiekvienais metais gatvė tampa vis labiau duobėta, beliko vienos mašinos pločio pravažiuojama gatvės dalis. Šiais metais padėtis pasidarė netgi pavojinga“, – detaliau ėmė dėstyti Laima.

Kiekvienais metais gatvė tampa vis labiau duobėta, beliko vienos mašinos pločio pravažiuojama gatvės dalis.

„Eilinį kartą buvo žemėmis užpiltas šalia gatvės esantis nenudrenuotos balos plotas, kurio vanduo šiemet išsiliejo ant važiuojamosios dalies. Pusiau apsemtame ruože yra išjudintas kanalizacijos dangtis, iškilę asfalto kraštai šalia jo“, – aprašė moteris.

Portalas kauno.diena.lt kreipėsi į Šilainių seniūniją, kurios teritorijoje yra Romainiai. Seniūnijos atstovai klausimus persiuntė Kauno savivaldybei. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis per savivaldybės Viešųjų ryšių skyrių teigė, kad Lubinų gatvės problema yra žinoma.

„Ji atsirado dėl paprastos priežasties: aplink esančių sklypų savininkai, vystydami kvartalų projektus, iškėlė sklypus, todėl minimas sklypas atsidūrė žemiausioje vietoje ir visas vanduo subėga čia“, – aiškino A. Pakalniškis.

Anot jo, išeities ieškoma kartu su gyventojais. „Kontaktuojame su šio sklypo savininku, kad kartu išspręstume šią problemą. Čia reikia įrengti nesudėtingą lietaus nuotekų sistemą, kuri surinks visą bėgantį vandenį“, – sprendimu pasidalijo A. Pakalniškis.

Kaip supratome, nebelikus balos, nesemiant kelio duobės išnyks ir kanalizacijos šulinys susitvarkys savaime.

Gairės: romainiai, Lubinų gatvė, vanduo, semia, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

be reikalo

uzpylet bala ,galejot pagilint praplatint ir butumet tureje puiku gamtos kampeli poilsiui...

Arturas

Lubinu gatve priklauso priklauso Kauno savivaldybei.Jeigu kaip sakoma kelia sudarke statytojai, tai kodel po galais nei viena is instituciju nepriziurejo ir nenubaude tu darkyoju,ir nepriverte atstatyti sugadintos dangos.Stumdyti vieni nuo kitu tik tesugeba.Tiesiog daug kas nedirba savo darbo yra silpni ir nenori palikti savo korumpuotos komforto zonos.Piletiskumo - 0.

Nesulyginami dalykai

Pirmiausia Lubinu gatve yra Kaune, toje dalyje kur zmones pasieme milziniskus kreditus ir investavo milijonus i infrastruktura ir namus. O savivaldybe gavo is statybu didziules pajamas, bei pakeite paskirti i namy valda ir todel dabar gauna zemes mokesti nepalyginamai didesni. Tai kodel daugiabuciuose senuose gyvenatys zmones turi galimybe atvaziuot namo normaliu keliu, nors Kaunui nei centoi nedave? Romainiuose zmones yra turtingesni turi savo firmas, vadovai kuria darbo vietas, islaiko tuos pacius pensininkus kurie gyvene chrusciovkese, bet nors kokia graza miestas nenori duoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS